Bărbatul este iubitul Mariei Miron, poreclită „Doamna cu coasa”, una dintre cele două doctorițe arestate în dosarul deceselor suspecte din secția ATI de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

„Spitalul Militar a făcut verificări pe stocuri şi pe manipularea acestui tip de medicament şi evidenţele care sunt specifice doctorului în cauză. Nu au rezultat probleme din evidenţe”, au declarat sursele oficiale pentru agenția de presă citată.

Conform anchetatorilor, primele informații arată că acesta și-a făcut o perfuzie în care cel mai probabil pusese Midazolam, lângă el fiind găsite mai multe fiole inscripționate cu numele acestui medicament, relatează Adevărul.ro.

Între timp, bărbatul și-a revenit, este conștient, însă nu a putut fi audiat.

„Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a primi îngrijirile medicale necesare, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar din Braşov. În prezent, persoana este conştientă, însă nu a putut fi audiată de organele de Poliţie”, a precizat, sâmbătă, prim-procurorul Anca Loredana Gheorghiu, citată de News.ro.

În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Cristian Laurenţiu Pleşa este medic anestezist și lucrează la Spitalul Militar „Carol Davila” din București şi la clinici private.

Numele medicului apare în stenogramele din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” în discuții cu iubita sa despre scăderea dozelor de noradrenalină în cazul unor pacienţi, spun surse judiciare, citate de News.ro.

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron de la Secţia ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile joi, 8 august. Ele fuseseră reținute miercuri pentru 24 de ore, fiind acuzate de procurori de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Ancheta în acest caz a început în luna aprilie, după ce directorul de îngrijiri a sesizat conducerii spitalului că există informații provenite de la o asistentă că în perioada 4-7 aprilie în secția de ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă de noradrenalină. Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat în reclamaţie la secția ATI au murit 17 pacienţi.

Dacă ai gânduri suicidale sau cineva apropiat trece printr-o astfel de criză, poți apela unul dintre următoarele numere de telefon:

*Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între orele 19.00 și 7.00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau oricând prin e-mail la sos@antisuicid.ro.

*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim ajutor psihologic puteți contacta hubul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă nonstop.

În cazul în care simți că sinuciderea este iminentă, apelează de urgență 112.

Foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News