„În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur”, anunță oficialii spitalului Foișor, prin intermediul unui comunicat transmis de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).
Oficialii spitalului precizează că „perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”.
Florin Piersic, diagnosticat cu septicemie, transferat de la Cluj-Napoca la Bucureşti
Spitalul Foișor este al patrulea spital unde Florin Piersic ajunge în mai puțin de o lună. Problemele au început la mijlocul lunii aprilie, când actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după ce i s-a făcut rău după un spectacol.
Pe 29 aprilie, el a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj, unde, pe 5 mai, medicii i-au scos sondele unui stimulator cardiac pe care îl avea de 15 ani. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe actor la Institutul Matei Balș din București, cu un elicopter SMURD.
Miercuri, 8 mai, într-o conferință, medicii de la Institutul Inimii din Cluj au anunțat că marele actor are „o infecţie generalizată în sânge”, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol”.
Infecția actorului a pornit, cel mai probabil, de la o branulă sau de la o perfuzie, iar stimulatorul cardiac și proteza de genunchi au întreținut infecția, au mai spus medicii clujeni.
Directorul medical al Institutului Matei Balş, Adrian Marinescu, declara însă, tot miercuri, că la momentul respectiv nu se discuta despre o infecţie care să îi pună actorului viaţa în pericol.
Florin Piersic a fost internat joi, 9 mai, la Spitalul Foișor din București „cu o stare generală gravă” din cauza septicemiei cu care a fost diagnosticat, au transmis reprezentanții unității medicale.
În aceeași zi, a fost operat pentru scoaterea protezei de genunchi. Această proteză a fost înlocuită cu una temporară, „purtătoare de antibiotic”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro