Polițistul de la Trupele Speciale a fost operat de urgență, marți, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, de o echipă formată din 10 medici. Intervenţia a durat mai multe ore, însă medicii spun că starea bărbatului se menține critică din cauza rănilor grave la cap.
„Bilanțul lezional este sever, traumatisme importante severe care puneau probleme majore din punct de vedere medical. Au fost tratate leziunile în urgență, cele care aveau o influență imediată asupra prognosticului vital, iar de acum pacientul este în continuare urmărit în Terapie Intensivă”, a declarat, pentru Libertatea, medicul Tudor Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.
Agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi se află sub atenta supraveghere a medicilor.
„Pacientul este în continuare la terapie intensivă, intubat, ventilat, beneficiind de un suport volemic. Starea se menține în continuare critică datorită severității lezionale și a complicațiilor posibile. Prognosticul rămâne extrem de rezervat”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru.
Poliţia Română a scris, miercuri dimineaţă, pe pagina oficială de Facebook, că agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian a depăşit noaptea cu bine.
„Ciprian a depăşit noaptea cu bine. O parte dintre colegii noştri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului, pentru orice eventualitate, iar alţii vor merge în această dimineaţă către centrele specializate. Mulţumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, este mesajul Poliţiei Române.
Starea polițistului rănit cu sabia în Rădăuți în continuare gravă. Colegii agentului au donat sânge
Douăzeci de poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale Iaşi au donat, miercuri, sânge pentru poliţistul rănit la Rădăuţi.
„Colectivul pentru Acţiuni Speciale Iaşi s-a prezentat la Centrul de Transfuzii Iaşi pentru a dona sânge pentru colegul nostru ultragiat în misiune în localitatea Rădăuţi”, a declarat subcomisarul Gabriel Şchiopu, şeful SAS Iaşi, pentru Mediafax.ro.
Cu toate că atât medicii, cât și reprezentanții Centrului de Transfuzii au precizat că nu era nevoie urgentă de sânge, polițiștii ieșeni de la Serviciul de Acțiuni Speciale și studenți au venit să doneze.
„Am venit pentru colegul nostru, să donăm, să îl susţinem şi să fim alături de el. Este important să donăm sânge nu doar atunci când sunt astfel de cazuri. Încercăm să facem tot ce se poate în aşa fel încât colegul nostru să îşi revină”, a declarat unul dintre poliţişti, pentru sursa citată.
Mobilizare a fost şi din partea studenţilor sau a ieşenilor care au aflat ce s-a întâmplat cu poliţistul sucevean. Zeci de persoane au venit să doneze sânge special pentru el.
„Suntem studenţi. La facultate am auzit de cazul poliţistului şi am venit să donăm sânge. Sperăm să îşi revină. Suntem cinci colegi de la Facultatea de Construcţii, patru dintre ei fiind din Rădăuţi. Eu nu îl cunoşteam, dar colegii mei îl ştiu din vedere”, a spus unul dintre studenţi.
Agentul de poliţie a fost rănit, marţi dimineaţă, în timpul unor descinderi realizate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava în mai multe locuințe din Rădăuți ale unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc și de mare risc.
Oficialii din cadrul IGPR au precizat că agentul şef adjunct de poliţie Dan Ciprian Sfichi a suferit răni grave deoarece nu a purta cască de protecție, deși o avea în dotare.
Cel care l-a rănit grav este Alexandru Huțuleac, un bărbat care a mai fost arestat și în 2016 pentru trafic de droguri. Individul a fost reținut.
Citește și Zilele de doliu național sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern; Ce obligații au instituțiile publice și când s-a mai decretat doliul național
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro