Arhimandritul intervine astfel într-un conflict notoriu între conducerea centrală a SRTv și cea a stației locale de la Cluj, care o acuză pe Doina Gradea că a vrea să vândă, în mod ilegal, sediul TVR Cluj.
Scandalul a pornit în luna august, când Romeo Couți, directorul Studioului Teritorial Cluj, a semnalat membrilor Consiliului de Administrație această afacere imobiliară, pe care ulterior deputatul Emanuel Ungureanu a reclamat-o la DNA.
Sindicatul angajaților din TVR Mediasind o acuză acum pe Doina Gradea că, pentru a se răzbuna pe șefii de la Cluj, a înființat o comisie pentru a-i cerceta disciplinar pe aceștia. Motivul: stația transilvăneană nu a oprit producția în timpul stării de urgență, așa cum prevedea regulamentul, și a transmis în direct slujba de Paște de la Mănăstirea “Sfânta Ana” Rohia.
Starețul lăcașului de cult le ia acum apărarea celor 5 membri ai comitetului director TVR Cluj, vizați de anchetă, și o îndeamnă pe șefa SRTv la “înțelepciune”.
“Am luat și noi act cu dezamăgire de faptul că transmisia realizată de către TVR Cluj în noaptea de Înviere de la Rohia face acum obiectul unor cercetări disciplinare ce ar putea conduce la sancțiuni aplicate unor oameni curajoși, pregătiți să-și facă meseria și în condiții de pandemie. Îndemnăm așadar la înțelepciune, moderație și dreaptă cumpănire pentru a ne păstra în continuare solidari și puternici în fața tuturor încercărilor la care ne supune actuala pandemie”, spune starețul Mănăstirii “Sfânta Ana” Rohia, Arhimandrit Macarie Motogna într-un comunicat de presă, preluat de Mediasind.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro