Unii dintre ei au practicat sportul de performanta si chiar se mandresc cu ceva diplome si medalii primite la diverse competitii nationale sau internationale, in timp ce altii mergeau la antrenamente doar la gandul ca vor avea un trup de invidiat si mai mult noroc in dragoste. (Simona Ecovoiu)
Mihaela Radulescu, frumoasa prezentatoare a emisiunii „Steaua ta norocoasa”, difuzata de PRO TV, a indragit, timp de zece ani, gimnastica artistica, antrenor fiindu-i chiar tatal ei, profesor de sport. In 1988, Mihaela a devenit studenta la IEFS, dar dupa doi ani, a abandonat aceasta facultate. Sportul i-a modelat o silueta de vis, pe care vedeta si-o mentine vizitand o sala de fitness.
Cantaretul Mihai Constantinescu si actorul George Calin se pot mandri cu titlul de campioni nationali la calarie.
Claudia (ex-Candy) a vrut sa fie mai cu mot si a ales sa mearga la rugby. Un sport dur si pentru barbati, dar de asta s-a convins abia dupa ce s-a saturat de loviturile incasate. A schimbat macazul, renuntand la rugby in favoarea atletismului, dar n-a durat mult si a clacat, punand astfel punct sportului.
Iulia Fratila, vedeta postului Prima TV, a practicat voleiul, inca din clasa a lV-a, si chiar a luat examenele la IEFS. Numai ca, la insistentele tatalui ei, care i-a spus franc ca el nu-si doreste ca fiica lui sa devina „profesoara de tumbe”, Iulia a renuntat la sport si a optat pentru Facultatea de Drept. S-a ales cu ceva fracturi, de unele amintindu-si si acum, cand se schimba vremea.
Protevista Andreea Esca a practicat inotul de performanta, la Dinamo. Dar nu si-a dat seama niciodata daca la antrenamente mergea pentru ea sau, mai degraba, de dragul tatalui ei care o vedea deja o mare inotatoare.
Actorul Florin Busuioc, pe care il stiti si ca prezentator al rubricii „Vremea” (PRO TV), a practicat atletismul (saritura in lungime si 110 metri garduri) si nu in zadar, fiindca a obtinut, cu echipa, medalia de bronz la campionatul national.
Loredana Groza a practicat handbalul, dar a renuntat in favoarea muzicii.
Cabral (Prima TV) a fost campion national la Kick-boxing si Thai-boxing, iar la Europenele din 1996 de Kick-box, din Germania, s-a clasat pe locul 2.
Stiristul protevist Mihai Dedu a fost, cinci ani la rand, campion national la atletism (400 m si 400 m garduri), iar dupa absolvirea IEFS si-a castigat existenta ca profesor de educatie fizica, la o scoala generala.
Andreea Marin a fost „tare” la handbal, in timp ce Zoltan Andras (vocal, acordeonist si clapar la „Sarmalele Reci”) a practicat cu inversunare ciclismul si inotul. Actorul George Alexandru a preferat sa opteze pentru atletism.
Actorul Nicu Constantin a indragit boxul, fotbalul si ciclismul, deopotriva. In copilarie, el a figurat in echipa de fotbal a orasului Constanta, ca extrema dreapta. I-a placut atat de mult acest sport, incat a jucat (pe bani sau pe sticle de bere) si in echipa de fotbal a artistilor, alaturi de Stefan Banica, Dem Radulescu, Florin Piersic, etc. Iar arbitru era actrita Stela Popescu, care fluiera non-stop, spre disperarea jucatorilor. Daca ploua cu galeata in timpul partidei, deja pe Nicu nu se mai putea conta, caci ochelarii lui nu aveau si stergatoare. Faptul ca a facut ciclism i-a folosit actorului in filmul „Vin ciclistii!”, rol pentru care a trebuit sa pedaleze mii de kilometri. Boxul l-a practicat doar pentru a invata sa se apere, in caz de forta majora. Nicu Constantin a participat chiar si la raliul actorilor, alegandu-se intotdeauna cu un premiu.
Actorul Costin Marculescu se poate lauda cu faptul ca a practicat (in perioada 1976-1981) gimnastica, la Dinamo. Are acasa cateva diplome inramate si chiar recunoaste ca i-a placut aceasta disciplina sportiva (era talentat la sol), numai ca, din cauza unor necazuri cu hernia, doctorii i-au interzis sa mai intre in sala.
Prin clasa a IV-a, Gianina Corondan voia doar sa joace handbal, neglijand scoala. Numai ca, dupa ce s-a capatuit cu o nota de 6 la desen, parintii nu i-au mai dat voie pe teren.
Vedeta muzicii folk, Vasile Seicaru, se numara printre V.I.P.-urile care au diploma de profesor de sport in buzunar. Nu a intrat la IEFS din prima, fiind nevoit sa plece in armata. De suparare ca a picat, Vasile a hotarat sa se autopedepseasca, asa ca nu a fost vazut iesind din cazarma. La urmatoarea incercare, dupa multa toceala la anatomie, materia care i-a jucat feste prima oara, Vasile si-a vazut visul cu ochii, devenind student la IEFS. A fost profesor de sport mai bine de sapte ani, dar se cam saturase sa-l puna elevii sa cante la ore (pe atunci era celebru cu slagarul „Imposibila iubire”). Asadar, a pus in cui treningul si a ales chitara.

 
 

Urmărește-ne pe Google News