Potrivit oficialilor, în aceste instalații, care au fost consolidate, erau depozitate „diverse componente de arme de tipul celor pe care Houthi le-au folosit pentru a ținti nave civile și militare în întreaga regiune”, a precizat secretarul american al Apărării.

Rebelii Houthi, sprijiniți de Iran, au lansat atacuri asupra navelor civile în Marea Roșie și Golful Aden. Este pentru prima dată când SUA își folosește bombardierele B-2 în atacuri împotriva rebelilor Houthi din Yemen, a spus un oficial american pentru sursa citată.

Video: Depozitele de muniție ale rebelilor Houthi, distruse de Statele Unite
Sursa: X

„O demonstrație unică a capacității” SUA

„Aceasta a fost o demonstrație unică a capacității Statelor Unite de a viza instalații pe care adversarii noștri încearcă să le țină în afara razei de acțiune, indiferent de cât sunt de ascunse, întărite sau fortificate”, a mai adăugat Lloyd Austin.

Rebelii Houthi au lansat atacuri asupra navelor ca răspuns la războiul din Gaza. În plus, aceștia și-au exprimat sprijinul pentru gruparea Hamas, cea care a lansat la data de 7 octombrie 2023 un atac asupra Israelului.

Foto: Comunicatul de presă al Comandamentului Central al Statelor Unite care confirmă atacul
Sursa: Comandamentul Central al Statelor Unite

Secretarul american al Apărării a precizat că a dat undă verde pentru atacurile de miercuri la indicația președintelui Joe Biden. Lloyd Austin a afirmat că atacurile au avut ca scop „degradarea în continuare a capacității Houthi de a-și continua comportamentul destabilizator și de a proteja și apăra forțele și personalul SUA pe una dintre cele mai importante căi navigabile din lume”.

Urmărește-ne pe Google News