Vaccinul Johnson & Johnson, care poate fi păstrat la temperatura frigiderului, va fi administrat persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit FDA.

La fel ca vaccinul AstraZeneca, serul folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de acesta însă, are nevoie de o singură doză pentru imunizare.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA a făcut recent publice date din care rezultă că vaccinul J & J are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6%.

Compania farmaceutică s-a angajat să distribuie în Statele Unite 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lunii iunie. Primele doze ar putea fi valabile pentru americani cel mai devreme săptămâna viitoare.

În SUA, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 28,5 milioane de cazuri de COVID și 511.000 de decese.

Și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar urma să recomande vaccinul anti-COVID produs de Johnson & Johnson la începutul lunii viitoare, consolidând astfel ritmul de aprovizionare cu vaccinuri în UE.

Dacă va fi aprobat și de EMA, vaccinul ar putea ajunge în România în luna aprilie, țara noastră având o alocare inițială de 8 milioane de doze.

 
 

Urmărește-ne pe Google News