Sullivan a declarat în cadrul unui eveniment la Universitatea Națională de Apărare că o nouă directivă americană privind inteligența artificială a fost destinată în parte să ajute la abordarea acestor preocupări și să ofere alternative economiilor în curs de dezvoltare și altor parteneri din întreaga lume.

„Știm că China își construiește propriul ecosistem tehnologic cu infrastructură digitală care nu va proteja datele sensibile, care poate permite supravegherea în masă și cenzura, care poate răspândi dezinformarea și care poate face țările vulnerabile la coerciție”, a spus el.

Blocarea exporturilor avansate

SUA au blocat recent exporturile de cipuri Nvidia și AMD cu o mare putere de calcul, folosite în antrenarea și funcționarea inteligenței artificiale.

Anterior, a impus producătorul de echipamente de telecomunicații Huawei sub sancțiuni, astfel că acesta nu are acces la cele mai avansate cipuri.

De asemenea, este interzisă și vânzarea echipamentelor ce permit realizarea de cipuri avansate.

Zilele trecute însă presa a scris că producătorul taiwanez de cipuri TSMC a descoperit că o serie de cipuri ale sale au ajuns în cadrul unui produs al Huawei. TSMC a anunțat că a oprit livrările către un client, fără a-l numi, conform Reuters.

TSMC are cele mai mari și mai avansate fabrici de cipuri din lume, iar în acestea își produc microprocesoare giganți precum Nvidia și Apple.

Urmează interzicerea TikTok

Concomitent, grupul chinez ByteDance are termen până în ianuarie să vândă sau să separe rețeaua video TikTok, în caz contrar va fi interzisă în SUA.

Washingtonul acuză că datele americanilor ajung la serviciile secrete chineze. Statele Unite sunt îngrijorate că China spionează prin intermediul TikTok.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News