Clădirea nouă, dată în folosință în urmă cu mai puțin de un an, nu avea sistem de detecție a incendiilor. Pagubele sunt estimate la zeci de milioane de euro.

O duzină de autospeciale au fost făcute scrum

Conform poliției, focul a izbucnit inițial la unul dintre vehicule. Flăcările s-au extins rapid în întreaga clădire. Lars Schäfer, inspectorul-șef pentru incendii al districtului, estimează pagubele între 20 și 24 de milioane de euro. Aproximativ 12 mașini de pompieri au ars în interior. Nu au existat răniți.

Autoritățile au blocat zona și au cerut localnicilor să țină ferestrele și ușile închise. Aproximativ 170 de pompieri din mai multe localități au intervenit pentru stingerea incendiului.

„Este coșmarul oricărui pompier”

Clădirea fusese inaugurată în decembrie anul trecut. Noul sediul al pompierilor a costat 16 milioane de euro și era considerat „ultramodern”, potrivit ziarului local Oberhessische Presse, citat de Welt. Cu toate acestea, nu avea sistem de detecție a incendiilor.

„Este coșmarul oricărui pompier”, a declarat Schäfer într-un interviu pentru Tagesschau. „Nimeni nu vrea să-și stingă propria cazarmă de pompieri”.

Norbert Fischer, președintele Asociației Pompierilor din Hessen, a numit incidentul un „fiasco uriaș pentru pompieri”.

El a explicat că sistemele de stingere și detecție sunt scumpe, iar la folosirea banilor publici se ține cont de raportul cost-beneficiu.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cauza incendiului

Poliția din Giessen a anunțat că nu există indicii de incendiere. Focul a izbucnit la un vehicul de intervenție, în zona bateriilor litiu-ion și a unei conexiuni electrice externe. Cauza probabilă este un defect tehnic.

Incidentul a stârnit dezbateri privind necesitatea sistemelor de detecție în clădirile pompierilor. Deși nu era obligatoriu conform legii, absența unui astfel de sistem într-o clădire nouă și scumpă ridică semne de întrebare. Rămâne de văzut dacă acest caz va duce la schimbări în reglementările de siguranță pentru sediile pompierilor din Germania.

Urmărește-ne pe Google News