„Din cauza faptului că procesul de acumulare a apei în rezervorul care alimentează localitatea este considerabil încetinit, compania noastră anunţă sistarea furnizării apei potabile astăzi, 22 august 2024, de la ora 15.45, până mâine, 23 august 2024, la ora 14.00. Acest interval de sistare este necesar pentru ca nivelul apei din rezervor să atingă cote optime, astfel încât să putem asigura necesarul de apă”, se arată în mesajul postat pe pagina de socializare a operatorului regional de apă-canal,societatea Aquabis, relatează Agerpres.

Directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Turism Bistriţa-Năsăud, Răzvan Cerceja, a precizat că sistarea furnizării apei potabile îi afectează şi pe proprietarii de hoteluri şi pensiuni, care se văd nevoiţi să apeleze la surse alternative.

„Sunt afectaţi de lipsa apei. Trec pe sursele vechi: fântâni, puţuri etc. Toate au surse alternative, dar au probleme cu cantitatea de apă din sol, care este puţină”, a explicat Cerceja.

Probleme cu furnizarea apei potabile, din cauza secetei, au apărut, joi, în mai multe zone din județul Bistrița-Năsăud.

Oamenii, avertizați să consume responsabil

Aquabis a anunțat că punctul de captare din Cuşma, de unde se face alimentarea, este „considerabil afectat, debitul apei fiind foarte scăzut şi insuficient pentru a asigura funcţionarea serviciului de furnizare a apei la parametri optimi”.

În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să folosească apa potabilă din reţeaua publică cu prudenţă şi responsabilitate, îndeosebi în această perioadă de secetă, doar în scopuri esenţiale: pentru băut, nevoi igienico-sanitare şi casnice.

Totodată, aceștia sunt avertizați să evite sau să reducă frecvența acţiunilor precum irigaţii, spălarea trotuarelor, umplerea piscinelor.

FOTO: Facebook /Adina Gheorghe

Urmărește-ne pe Google News