Când s-a declanşat o alarmă de detectare a fumului, sute de turişti au fost nevoiţi să coboare în grabă pe scările înalte cât 15 etaje de bloc, pe aceeaşi cale de acces pe care ar fi trebuit să urce pompierii în eventualitatea unui incendiu aprins în monumentul vechi de 125 de ani, făcut cadou Statelor Unite ale Americii de Franţa.
Responsabilii de stat au închis statuia acum câţiva ani, pentru o operaţiune de ridicare a gradului de securitate împotriva incendiilor care a costat 20 de milioane de dolari, iar încăperea coroanei a rămas închisă de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.
„Dată fiind vechimea ei şi faptul că este o structură istorică, nu îi putem aduce modificări semnificative. Ei bine, pur şi simplu nu poate fi adusă în proporţie de 100% la cele mai avansate standarde legale de siguranţă”, a declarat unul din oficialii americani , citat de Agerpres.
Majoritatea turiştilor, circa 3.000 pe zi, urcă numai primele 186 de trepte până pe piedestal, iar numai câte o serie de 10 persoane odată poate ajunge până în coroană, parţial şi din dorinţa asigurării unei evacuări rapide în caz de evenimente nedorite.
În timpul vizitării Statuii Libertăţii turiştii suferă adeseori de epuizarea din cauza căldurii, de dificultăţi în respiraţie, de atacuri de panică, de claustrofobie sau chiar de frica de înălţimi.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!