Trei bărbaţi, rezidenţi în Varşovia cunoscuţi pentru participarea la manifestaţii contra puterii conservatoare, au dislocat cu ajutorul unei frânghii statuia lui Henryk Jankowski, decedat în 2010, şi au răsturnat-o pe anvelope de maşină, pentru a amortiza şocul, potrivit unei înregistrări video postate pe reţelele de socializare online, arată AFP, preluat de Agerpres.

Ei au transmis site-ului de informaţii oko.press un manifest de câteva pagini pentru a-şi explica gestul al cărui scop, susţin ei, ”este de a distruge falsul şi odiosul mit al lui Henryk Jankowski şi nu materia primă a statuii sale”.

”Iniţiem o acţiune al cărei scop este căderea simbolică, de pe piedestalul comunitar, a falselor amintiri despre persoana lui Henryk Jankowski”, se arată în manifest.

Protestatarii au fost arestați imediat după eveniment.

”Ei au fost arestaţi către ora 03:00 dimineaţă şi au fost conduşi la sediul forţelor de ordine pentru a fi audiaţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Gdansk, Karina Kaminska.

Sursa foto: natemat.pl


Citește și: Resemnarea amară a unui polițist român implicat în dosarul „Țăndărei”: „România, o țară unde infractorii ne sfidează de la bere!”


 

Urmărește-ne pe Google News