Intitulată „Crooked and Obscene”, statuia are scopul de a încuraja oamenii să reflecteze asupra „transparenței – sau lipsei acesteia – în politică”, susțin cei care au amplasat-o, cel mai probabil fani ai democratei Kamala Harris.

Realizată din spumă pe armătură, statuia urma să străbată SUA ca parte a „Crooked and Obscene Tour”, dar nu se știe dacă acest lucru va mai fi posibil.

„Crooked Joe Biden” este o expresie folosită de Donald Trump și susținătorii săi pentru a-l critica pe actualul președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Termenul „crooked”, care înseamnă „corupt” sau „necinstit”, a fost inițial folosit de Trump pentru a o descrie pe Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale din 2016 („Crooked Hillary”).

Statuia cu Trump gol cântărește aproximativ 2,7 tone. Foto: Profimedia

Partidul Republican din Nevada s-a arătat deranjat de statuia care îl înfăţişează pe candidatul său la Casa Albă, considerând-o „deplorabilă”.

„Familiile trec prin Las Vegas și sunt obligate să vadă această păpuşă ofensatoare, concepută în mod intenţionat pentru a şoca mai degrabă decât pentru a se angaja într-un dialog constructiv”, au spus republicanii. „Democraţii, în special Kamala Harris, continuă să prioritizeze valoarea şocului în detrimentul substanţei”, au mai spus ei.

Nevada este unul dintre statele importante indecise şi disputate între democraţi şi republicani. În 2020, Joe Biden a ieşit cu greu învingător în Nevada, cu 50,1% din voturi.

Nu este prima dată când o reprezentare nud a lui Donald Trump apare în campanie. În 2016, cinci statui au apărut în locuri publice din Los Angeles, San Francisco, New York, Seattle şi Cleveland.

Alegerile prezidențiale din SUA, unde se vor duela republicanul Donald Trump, fost președinte până în 2020, și democrata Kamala Harris, vor avea loc pe 5 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News