Buncărul a fost inițial confiscat de Procuratura Generală. Din septembrie anul trecut, statul este proprietarul terenului de 13 hectare, care include buncărul pe cinci niveluri și două clădiri supraterane.
Bundeswehr n-a evaluat, deocamdată, complexul
Acum, scopul este de a vinde fosta unitate Bundeswehr „la valoarea sa maximă”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor armate. Contractul va fi atribuit celei mai bune oferte. Încă nu este clar cât de mare ar trebui să fie prețul de vânzare.
„Evaluarea unei proprietăți speciale, care provine din utilizarea militară anterioară, este dificilă și trebuie realizată cu un concept general de utilizare care nu a fost încă elaborat”, a transmis Bundeswehr.
Potrivit informațiilor anterioare, au existat cereri pentru utilizarea buncărului: acestea variau de la un depozit de brânzeturi la un depozit de vinuri sau un hotel-buncăr.
Clădirile de pe amplasament au nevoie de renovare și nu pot fi folosite în starea lor actuală.
Cumpărat de criminalii informatici cu 450.000 de euro
Oficiul Bundeswehr pentru Geoinformații era găzduit în clădirea subterană. Biroul a funcționat până la sfârșitul anului 2012, un an mai târziu, Herman X., șeful unei organizații criminale informatice, a cumpărat vechiul buncăr cu suma de 450.000 de euro.
Gruparea a operat sute de servere prin care au fost comise aproape 250.000 de infracțiuni: afaceri cu droguri, furt de date, atacuri informatice.
La sfârșitul lui 2021, 7 bărbați și o femeie au fost condamnați de Tribunalul Regional din Trier pentru apartenența la o organizație criminală și au primit pedepse cu închisoarea de la un an cu suspendare la 5 ani și 9 luni cu executare.
Darknet este un tip de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet. Poate fi accesat numai cu un software specific, configurații sau autorizație, folosind protocoale de comunicații și porturi nonstandard.
Foto: Profimedia