in inchisoare, s-au oferit slujbe prost platite, indeosebi de gunoieri sau confectioneri. Majoritatea firmelor nu vor sa dea o a doua sansa celor care au gresit.
Legea combaterii marginalizarii sociale spune ca angajatorii care incadreaza tineri cu varste intre 16 si 25 ani, aflati in dificultate, pot primi de la bugetul de somaj, timp de 2 ani, salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75 la suta din castigul salarial mediu net pe economie, ceea ce inseamna 4,5 milioane lei lunar.
Tinerii pot beneficia de plasare in munca la un angajator avizat de agentiile de munca, in baza unui contract de solidaritate, cu o durata de cel putin 1 an si cel mult 2.
Daca la data incetarii contractului de solidaritate angajatorii incadreaza tinerii cu contract de munca pe perioada nedeterminata, acestia beneficiaza de rambursarea lunara a unei sume in cuantum de 50% din indemnizatia de somaj, pe care tanarul ar fi primit-o daca ar fi fost disponibilizat – adica 1.050.000 lei. Suma se acorda angajatorului pe o perioada de maxim 2 ani, pana la implinirea de catre angajat a varstei de 25 ani.
Mariana Bucalet, director in cadrul Agentiei Municipale de Munca Bucuresti, ne-a spus ca „s-au incheiat contracte de solidaritate cu 74 de tineri in dificultate, din care 24 au fost angajati. Prin aceste contracte noi ne obligam sa oferim servicii de mediere, consiliere, iar beneficiarul sa pastreze permanent legatura cu noi pana la gasirea unui loc de munca. Majoritatea au fost fete din caminele de plasament, dar am avut si un fost detinut caruia i-am gasit un post de sofer”.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News