Primăria nu vrea să îi ajute

“În curte, apa ajunge la aproape un metru. Nu ştim cât o să mai facă faţă şi sacii cu nisip pe care i-am pus”, ne-a zis Georgeta Tudoran, care locuieşte pe strada Olarilor.
Soţul acesteia, care privea neputincios de la geamul casei, ne-a spus că a sunat de nenumărate ori la primărie.
“Eu i-am sunat să le zic că e strada inundată şi cei de la primărie mi-au răspuns sec: «Cine v-a pus să vă luaţi case aici?». Păi, pe noi cine trebuie să ne ajute, oameni buni?”, ne-a spus Mihai Tudoran. Singura speranţă a oamenilor e la Dumnezeu şi se roagă acum să se oprească ploaia.

Ploile îneacă ţara

Şi în ţară, situaţia este una critică. Codul galben de ploi şi ninsori a fost extins în 30 de judeţe din România.
Nouă localităţi din Giurgiu sunt afectate de inundaţii, după ce, în ultimele 24 de ore, apele râurilor Neajlov şi Dâmbovnic au ieşit din matcă, acoperind peste 1.400 de hectare de teren şi afectând mai multe tronsoane de drumuri.

Traficul, paralizat pe DN 73

Pe Valea Prahovei, omătul proaspăt căzut măsura ieri 15 centimetri, iar pe şosele s-a circulat în condiţii de iarnă.
Cele mai mari probleme s-au înregistrat însă pe Drumul Naţional 73, ce leagă staţiunea Predeal de Râşnov. Mai multe maşini nu au putut să urce serpentinele, din cauză că nu aveau lanţuri pe cauciucuri.

30 de zile fără soare

11 noiembrie a fost ultima zi în care bucureştenii s-au bucurat de câteva raze. O perioadă atât de lungă în care soarele să nu-şi arate faţa nu a mai fost din anul 1983. Meteorologii spun că mâine e posibil să iasă soarele şi în Capitală.
fotografii: Gabriel Pătruţ

Urmărește-ne pe Google News