In pragul iernii stau cu paturile pe ei si se uita cu speranta la caloriferele care odata dogoreau de caldura. De trei zile, peste 5.000 de bucuresteni din zona Rahova, din Capitala, ingheata de frig in case, din cauza unei pene de curent care paralizeaza in fiecare seara punctul termic la care le sunt racordate locuintele.

Pe Calea Rahovei, pe strazile Oltina, Vicina, sublocotenent Popa si Pecineaga, din zona Rahova, locatarii din 34 de blocuri se incalzesc seara la flacara cuptorului, pentru ca elementii caloriferului sunt reci gheata. Daca ziua nu au probleme cu furnizarea agentului termic, o data cu lasarea intunericului, in cele 2.064 de apartamente apar necazurile. ‘De sambata de la 17.00 si pana la miezul noptii nu am mai avut caldura si asta s-a intamplat si aseara (n.r. duminica), spune Viorica Moise, o locatara din blocul 23 A, de pe strada Pecineaga.

Oamenii au noroc ca pot compensa lipsa caldurii cu ajutorul aerotermelor si al  aparatelor de aer conditionat, pentru ca pana de curent afecteaza doar punctul termic, nu si apartamentele lor. Penele de caldura ii scot din minti pe locuitorii din Rahova, mai ales ca se intampla seara, cand vin de la serviciu. Pana cand au inteles ca vinovata de lipsa caldurii este Electrica, oamenii si-au varsat naduful pe angajatii RADET de la punctul termic sau pe dispecerii regiei. Acestia, la randul lor au sunat continuu la Electrica si au cerut remedierea defectiunii, dar au primit acelasi raspuns: ‘Trebuie sa scada consumul. Altfel nu putem interveni. Aveti rabdare!. 

Rezolvarea e insa temporara, pentru ca pe strada Pecineaga nu era caldura si apa calda nici ieri dimineata. ‘Platim caldura degeaba, ca in casa tot infofoliti. Stau cu patura pe mine, s-a plans Viorica Moise.

Electrica promite ca va rezolva problema

Purtatorul de cuvant al Electrica, Cornelia Ion, recunoaste ca zona Rahova are probleme cu furnizarea energiei electrice, dar spune ca aici nu este un caz similar cu cel din zona Zabrauti, recunoscuta pentru furtul de energie electrica. ‘Cunoastem situatia si vom incerca sa rezolvam problema cat mai curand, a dat asigurari Cornelia Ion.

Urmărește-ne pe Google News