„În perioada 15 – 18 august 2024, în care sunt anunţate temperaturi de peste 35 grade în Bucureşti, STB SA va scoate în circulaţie preponderent mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare. Vor circula toate mijloacele de transport noi: 98 troleibuze Solaris, 55 de autobuze electrice şi 95 de tramvaie Imperio”, se menţionează într-o postare a companiei pe pagina de Facebook, relatează Agerpres.

Totodată, acest interval de timp coincide cu perioada zilelor libere, iar STB va circula cu un parc redus, specific zilelor de weekend.

Astfel, vor fi în trafic 1.278 de vehicule, dintre care 884 dotate cu instalaţii de aer condiţionat funcţionale, respectiv: 236 de tramvaie (din care 95 de tramvaie Imperio, 17 tramvaie modernizate), 178 de troleibuze (din care 98 troleibuze Solaris şi 11 troleibuze Astra Irisbus) şi 864 de autobuze (din care 55 de autobuze electrice, 130 de Mercedes Hybrid).

„Pe liniile de autobuze vor fi introduse în circulaţie, în acest weekend, doar mijloace de transport dotate cu sisteme de climatizare. Vor circula 55 autobuze electrice, 130 de de autobuze Mercedes Hybrid, restul parcului fiind alcătuit din autobuze Otokar şi Mercedes Euro 4, dotate cu sisteme de climatizare”, arată STB. Această măsură se va menţine pe toată perioada în care sunt înregistrate temperaturi extreme.

FOTO: Facebook

Urmărește-ne pe Google News