Ştefan, băieţelul din Castranova, Dolj, pare că s-a născut a doua oară. Inclusiv cu tot ce trebuie să reînveţe, după ce accidentul de maşină din vara trecută i-a cauzat multiple leziuni cerebrale, aducându-l în pragul comei şi chiar al morţii.
Au rămas însă destule sechele fizice şi psihice, Ştefan având încă tremurături la mâini şi la cap, mergând greu cu un picior, fiind cuprins şi de bruşte şi intense crize de nervozitate. Bunica, singura fiinţă de pe lume care îi mai poartă de grijă, l-a tot dus la recuperare, într-un spital din Craiova. Acum, după cum ne-a spus femeia, Ştefan are nevoie de ghete ortopedice.
Dar ele costă 700 de lei, sumă pe care trebuie s-o plătească din propriul buzunar. Apoi, ar mai fi cel puţin un medicament – celebrex – absolut necesar copilului, dar care costă cam 100 de lei cutia. Iar buzunarul bunicii e cum e, adică aproape gol, abia având ce-i pune zilnic pe masă copilului slăbuţ, dar altfel cu de poftă de mâncare.
Cineva poate s-o mai gândi şi la ei şi va dori să-i uşureze viaţa unui băiat lovit de soartă, aşa cum e Ştefan. El nu voia decât să ajungă fotbalist, un vis spulberat de un şofer prea grăbit şi lipsit de remuşcări.

Urmărește-ne pe Google News