Înainte de a se implica în proiecte de jurnalism independent, Ștefan Mako a lucrat la diverse publicații, la radio, dar și la TV. Vorbind despre cel mai greu moment din cariera sa și de ce a ales jurnalismul independent, Mako a rememorat un episod din perioada în care a lucrat pentru ziarul „România liberă”, când i s-a cerut să fabrice o „investigație”.

„M-a marcat momentul când, fiind un amărât de reporter online la România Liberă, mi s-a cerut să fabric o „investigație” împotriva șefului unei instituții de stat cu care patronul Adamescu avea belele”, a declarat Ștefan Mako, în interviul acordat site-ului viitorulromaniei.ro.

Despre acest episod a scris Mako și pe blogul său, într-un articol intitulat „Șantajul de presă, mic ghid practic”.

Cererea, spune jurnalistul, a venit prin redactorul-șef de atunci al publicației, Dan Turturică, despre care spune acum că este „un pion al sistemului de șantaj din presa nouăzecistă, doar o variațiune de Sorin Roșca Stănescu sau Bogdan Chirieac”.

„Acum, după plecarea sa de la Digi 24, mulți îl văd ca pe o victimă a sistemului, însă el este, în realitate, un pion al sistemului de șantaj din presa nouăzecistă, doar o variațiune de Sorin Roșca Stănescu sau Bogdan Chirieac. Nu am fost singurul care a sărit din barca asta. În scurt timp am început să ne găsim unii pe alții, plutind pe diverse scânduri, fiecare după puteri”, a spus Mako.

Dan Turturică a fost până pe 1 martie 2019 redactor-șef al site-ului Digi 24. Paginademedia.ro a scris atunci că Turturică a fost concediat, alături de adjunctul Laurențiu Mihu.

Urmărește-ne pe Google News