El a arătat că protestul pe care l-a lansat a fost mediatizat amplu în toată lumea, dar că la doi ani nu s-a realizat nicio autostradă în toată regiunea istorică Moldova și că s-a finalizat doar o centură ocolitoare la Bacău, de câțiva kilometri.

„De 31 de ani, de la Suceava la București tot șapte ore faci, tot istovit ajungi. La fel cum de la Suceava spre capitala Transilvaniei, Cluj, drumul este la fel de anevoios, fără 1 milimetru de autostradă. Nu s-a schimbat absolut nimic”, a transmis Mandachi prin intermediul paginii sale de socializare.

„Dacă românii ar fi vrut autostrăzi, s-ar fi luptat pentru ele”

Piesă din „Muzeul Primului metru de autostradă” | Foto: Facebook

Antreprenorul sucevean susține că pentru situația actuală și pentru toate pericolele de pe șoselele Moldovei sunt vinovați premierii țării și președinții care i-au numit în funcție. Dar și cetățenii, care s-au obișnuit să stea pe margine.

„Dacă românii ar fi vrut autostrăzi, le-ar fi avut! S-ar fi luptat pentru ele. Nemții, britanicii au vrut, francezii la fel, italienii și ei, spaniolii, grecii, chiar și sârbii mai nou, bulgarii, ungurii, toți au vrut. Și s-au făcut!!! Noi, românii, nu am vrut! De aceea nu avem”, a scris Mandachi pe Facebook.

Suntem prea înrădăcinați în zona de confort ca să ne manifestăm dreptul constituțional de a protesta. Nu știm să ne utilizăm drepturile. Nu știm să protestăm! Și nici nu vrem să învățăm…

Ștefan Mandachi:

El a mai anunțat că nu va mai răspunde la niciun fel de întrebare legată de nevoia de autostrăzi.

„Da, astăzi 15 martie 2021 am înmormântat” autostrada, întrucât nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare. Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe niște nesimțiți să-și facă datoria”, a mai transmis Mandachi.

Mandachi vrea să planteze copaci pe „autostradă”

„Aici se odihnește autostrada Moldovei”, scrie pe crucea instalată de antrepenorul sucevean | Foto: Facebook

El a menționat că „Muzeul Primului metru de autostradă” rămâne intact și deschis tuturor vizitatorilor. Mandachi spune că trece aproape zilnic prin acel loc, care a devenit un fel de loc de pelerinaj.

„Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu turiștii sau musafirii aflați în zonă. Oamenii se plimbă aici, se relaxează, fotografiază și se simt bine. Probabil, cât de curând, ca să vin în întâmpinarea vizitatorilor, voi planta copaci în tot perimetrul, și astfel vom da ființă unui parc și unor locuri umbroase”, a mai spus Mandachi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News