Intervenţia a durat şase ore

Acum trei luni, totul părea pierdut, mai ales că de operaţia salvatoare din Germania pe Ştefania o despărţeau 22.000 de euro, o sumă de domeniul fantasticului pentru părinţii care şi aşa nu ştiau cum să mai facă rost de câteva sute de lei, lunar, pentru laptele special al fetiţei. Dar zbuciumul zilnic al familiei, în frunte cu bunica Ştefaniei, a dat roade.
O companie farmaceutică a decis să acopere costul operaţiei, astfel că micuţa a putut ajunge la clinica din Karlsruhe. Iniţial, medicii germani au încercat o intervenţie de oprire a refluxului şi dilatare cu laser a esofagului.
N-a fost posibil, organul micuţei, cicatrizat şi rigid, neputând fi lărgit decât printr-o operaţie clasică, invazivă. Lucru care s-a şi întâmplat acum zece zile, când chirurgii au făcut, de fapt, vreme de şase ore, două operaţii: una de reconstrucţie a esofagului, alta de închidere a refluxului.
Apoi, pentru câteva zile, Ştefi a rămas în comă indusă, medicii trezind-o după trei zile de la intervenţia chirurgicală. Acum urmează recuperarea, tratamentul postoperator. Dar pentru asta, ea şi bunica vor trebui să rămână în Germania mai bine de o lună.
Şi e nevoie de bani pentru tot felul de cheltuieli, multe şi mărunte, dar cărora “buni” nu le poate face faţă de una singură. Aşa că putem s-o sprijinim pe Ştefania şi pe bunica ei să ducă mai uşor povara financiară a acestei perioade. Pentru că, medical, Ştefania are de acum o nouă şansă la o copilărie normală.

Cum ne poţi contacta

  • Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite e-mail la adresa: ajutacopiii@libertatea.ro.

Cum poţi ajuta

✔ Donează 2 euro*
✔ Donează în conturile Fundaţiei Ringier RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank
* Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Cosmote şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Urmărește-ne pe Google News