Bucatareasa de exceptie, Stela Popescu s-a gandit sa recomande cititorilor Libertatii cateva mancaruri gustoase. Actrita spune ca retetele de mai jos merita efortul; rezultatul e delicios!
1. Rinichi sot?
Ingrediente: 1/2 kg rinichi, 1/4 kg ceapa, 100 ml ulei, cateva ciuperci, 1/2 pahar vin alb, cimbru, sare, piper, sos de rosii. Pentru garnitura: 500 g cartofi, 300 g macaroane sau 200 g orez. Cum se prepara: se curata rinichii, se spala, se taie feliute si se prajesc in 50 ml ulei cam 5-7 minute. Apoi se acopera si se tin la cald. In restul de ulei se pun ceapa si ciupercile feliate si se lasa la inmuiat 10 minute. Se rastoarna ciupercile peste rinichi, se adauga vinul, cimbrul, sarea si piperul, dupa gust. Se acopera si se fierbe la foc mic pana scade zeama. La sfarsit se adauga 1-2 linguri de sos de rosii si se mai da intr-un clocot. Se serveste cu garnitura.
2. Pui cu conopida
Avem nevoie de: un pui, o conopida, 100 ml ulei, 2-3 linguri smantana, o ceasca de zeama de carne sau 1/2 cub Maggi de gaina, adaugat la 250 ml apa in fierbere, 1/2 lamaie. Bucatile de pui se inabusesc in ulei, dupa care se adauga bucatile de conopida fiarta in apa si jumatatea de cub Maggi. Separat se face un sos alb amestecat cu smantana, care se fierbe 15 minute. Se punea zeama de lamaie si se toarna peste mancare.