„Studii realizate în mai multe state din Uniunea Europeană au arătat că transmiterea de la copil la copil în şcoli este rară şi că redeschiderea şcolilor nu a fost asociată cu o înmulţire semnificativă a infecţiilor”, a spus, pentru cotidianul La Stampa, comisarul european al sănătății.
„Dovezi actuale sugerează că dacă sunt implementate măsuri adecvate de igienă, iar elevii sunt distanţaţi sau împărţiţi în grupuri, este puţin probabil ca şcolile să fie o sursă mai mare de infecţii decât alte locuri. Iar asta este ceea ce sperăm”.
Stella Kyriakides, comisarul european al sănătății:
Stella Kyriakides a mai declarat că primul vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021. Totuşi, ea a precizat că este „riscant” să se facă o predicţie exactă.
Săptămâna trecută, Serviciul de Sănătate Publică din Anglia a prezentat un studiu care arată că dintre cei peste un milion de copii care au fost prezenţi la grădiniţă şi la şcoala primară în Anglia în iunie, numai 70 au fost afectaţi de focare de coronavirus.
„Acolo unde au existat copii care au contractat infecţia, cel mai probabil au luat COVID-19 acasă, de obicei de la un părinte. Jumătate dintre focare nu au implicat niciun elev, iar transmiterea între elevi a fost fost foarte rară”, a precizat Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.
Foto: EPA