Filtrele nu se usucă la soare!

Scoate filtrele de aer ale aparatului şi scutură-le uşor. Foloseşte aspiratorul pentru a îndepărta praful sau spală-le în apă rece (apa mai caldă de 40 de grade le poate deforma). La nevoie, curăţă-le uşor cu o perie moale.
Şterge-le cu o lavetă sau lasă-le să se usuce într-un loc umbros; nu la soare sau lângă altă sursă de căldură, care poate deforma, la rândul ei, filtrul.
Şterge unitatea interioară şi pe cea exterioară cu o cârpă moale, uscată sau doar uşor umezită (nu folosi apă, fiindcă există riscul de electrocutare). Nu folosi substanţe care pot strica aparatul: solvenţi chimici, insecticide, spray-uri inflamabile, agenţi abrazivi. Şterge la fel şi ştecherul – praful acumulat pe el, în lunile în care nu ai folosit climatizarea, poate provoca supraîncălzirea aparatului şi chiar un incendiu.
Verifică împământarea prizei şi cablul de alimentare – dacă acesta s-a deteriorat, sună la un service, pentru a-l înlocui (nu încerca să rezolvi tu problema, orice improvizaţie se poate solda cu un incendiu!).
Verifică dacă platforma pe care s-a instalat unitatea exterioară este în bună stare – dacă s-a şubrezit cât de puţin, unitatea se poate deteriora sau, şi mai rău, e posibil să şi cadă. Dacă au apărut urme de rugină pe unitatea exterioară, este absolut necesar să fie revopsită.
Porneşte numai ventilatorul şi lasă-l să funcţioneze 3-4 ore, ca să se usuce complet piesele componente ale unităţii interioare.

Nu mai funcţionează? Verifică bateriile!

Oricât ar părea de stupid, aceasta este cea mai frecventă explicaţie când aparatul de aer condiţionat “refuză” să pornească: s-au descărcat bateriile telecomenzii. Înlocuieşte- le cu unele noi, înainte de a te alarma că s-o fi stricat una sau alta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News