Oamenii din antichitate nu aveau haine stilate, ba chiar nu prea aveau deloc, dar purtau chiloți. Sau tot felul de pânze și materiale înfășurate în jurul taliei și în zonele intime, care imitau lenjeria din zilele noastre.
Ba chiar și în faraonului egiptean Tutankamon a fost îngropat cu 145 de perechi de… chiloți, așa cum arătau și se purtau în acele vremuri.
În Grecia Antică nu se știe cum și ce fel de chiloți se purtau, dar referitor la Roma avem dovadă mozaicurile în care apar atât femei, cât și bărbați cu pânze înfășurate în jurul brâului și a zonei intime. Un exemplu ar fi gladiatorii, care printre altele sunt și primi oameni din istorie care purtau lenjerie asemănătoare celei tanga din zilele noastre. Femeile purtau la Olimpiadă un fel de pantalonași. Femeile romane purtau lenjerie de formă triunghiulară, fixată cu fibule de o centură.
Prin anii 300-500, în Japonia a apărut fudoshi, lenjerie de corp tradițională purtată de bărbații japonezi, cunoscută și sub numele de shitaobi. Potrivit Wikipedia, aceasta constă dintr-o fâșie de pânză care este înfășurată în jurul brâului, trecută printre picioare, apoi legată la spate fie prin înnodare sau prin vârâtul capătului sub partea înfășurată.
În perioada Renașterii, chiloții bărbaților au devenit mai lipiți de corp și aveau lungimi care variau de la genunchi, până la glezne, fiind un fel de izmene.
Chiloții tip boxeri, bărbătești, au apărut prin 1874 fiind comercializați de firma lui C. F. Bennett din Chicago. Aceștia aveau, pentru prima dată, o deschidere în zona șlițului.
Prin 1910, Chalmers Knitting Company a creat chiloții tip pantalonași scurți, destinați femeilor, care puteau fi purtați pe sub fuste sau pantaloni.
Prin anii ’50, au apărut chiloții cu mesaje haioase
În 1920, chiloții femeiești au devenit în mare așa cum îi știm astăzi, doar că erau mai largi, pentru a permite mișcări libere.
Pe 19 ianuarie 1935, Coopers a vândut prima pereche de chiloți bărbătești scurți, clasici. Tot în acea vreme au apărut și boxerii lungi și largi pe picior.
Prin 1940, din cauza războiului, lenjeria se găsea mai greu, iar multe femei au revenit la modele mai vechi ale chiloților. La fel, s-a purtat din nou corsetul.
În 1950, deja lenjeria ținea de modă, era interesantă, colorată și chiar amuzantă, apărând primii chiloți cu desene haioase sau mesaje, mai ales în cazul celei destinată bărbaților.
Chiloții tanga, pentru femei, au devenit faimoși prin 1990, când imediat după ce au fost creați au cunoscut un adevărat succes, mai întâi în țările din Vest, după care s-au răspândit în întreaga lume. Cu toate acestea, tanga are origini străvechi, așa cum am amintit mai sus, gladiatorii având lenjerie asemănătoare, iar prin anii ’20, erau purtați de dansatoarele erotice.
În 2002, o reputată firmă de lenjerie feminină a vândut peste 20 de milioane de chiloți tanga, acesta fiind considerat apogeul acestui tip de lenjerie intimă.
În urmă cu câțiva ani au apărut pe piață boxerii mulați pentru bărbați și chiloții tanga, dedicați tot lor. Cu toate acestea, cei din urmă nu au un succes extraordinar în rândul reprezentanților sexului tare.
Și mai recent, au apărut chiloții și boxerii cu push-up, atât pentru fund, cât și pentru partea din față (destinați bărbaților).
davidls12 • 01.03.2024, 21:57
Foarte multi barbati poarta chiloti tanga Si sunt foarte multi care nu se prea arata De exemplu sunt sali de sport la care am fost vedeam adesea barbati cu slip tanga in vestiar. In magazinele online se pot gasi diferite modele de tanga pentru barbati este normalitate si un trend. Vazusem zilele trecute un anunt pe facebook cu chiloti tanga de barbati, avea sute de like-uri. Am dat click pe el dar ce sa vezi marimea M, L si XL cele mai banale nu mai erau in stock. Se vanduse. Apoi gasesc alt anunt de genu tot cu sute de like-uri si aci la fel lipsa stock. Si Eu port chitoti tanga de 10 ani, inclusiv la plaja este o lenjerie normala si cea mai comoda.