Alimentele procesate, toxinele din mediu și gradul ridicat de stres ne afectează zilnic corpul și conduc la diverse stări inflamatorii. Acestea pot duce la cele mai diverse boli, de la astm, boli autoimune și afecțiuni cardiace până la boala Alzheimer sau cancer. Dacă reușim să prevenim inflamațiile, putem combate îmbolnăvirile și chiar întârzia îmbătrânirea. Iar alimentele pot juca un rol foarte important în prevenirea stărilor inflamatorii. Alimentele procesate, cu un conținut ridicat de zahăr  constituie o principală cauză a inflamațiilor. Renunță sau redu semnificativ cantitatea acestora în dieta ta. Există însă un număr de alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică.

Iată care alimente pot funcționa ca adevărate antiinflamatoare naturale:

Sfeclă roșie

Culoarea intensă a acestei legume este o dovadă a proprietății sale puternic antioxidante și antiinflamatoare. Sfecla roșie (și sucul de sfeclă roșie) reduc inflamația și protejează împotriva cancerului și a bolilor de inimă datorită conținutului de fibre, vitamina C și a pigmenților din plante numite betalaine.

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

Mai multe informații despre afecțiuni, semne și simptome, în DICȚIONARUL MEDICAL.

 
 

Urmărește-ne pe Google News