1. Jumătate din populaţia globului are orezul ca aliment principal.
2. Fast-foodul nu e un concept modern! Grecii antici şi egiptenii îl foloseau din plin, potrivit scrierilor, însă în prezent s-a ajuns doar la industrializarea pe scară extrem de largă a conceptului.
3. Cartofii prăjiţi au fost inventaţi de George Crum, un indian nativ nordamerican.
4. Îngheţata provine din China, iar la început era fabricată doar din lapte.
5. Francezii consumă anual peste 500 milioane de melci.
6. Un litru de apă potabilă conţine peste 100.000 de bacterii – evident, marea majoritate nu sunt periculoase.
7. Cafeaua solubilă (ness-ul) a fost inventată la mijlocul secolului XVIII.
8. Sunt mai mari şanse să ţi se facă foame când e frig decât atunci când e cald.
9. Laptele ţinut în lumină naturală îşi pierde în două ore aproape două treimi din cantitatea de vitamina B.
10. Un kilogram de grăsime pură conţine 3.700 de calorii.
11. Iată de ce ce se serveşte, cu adevărat, o felie de lămâie la peşte: este un obicei vechi de mii de ani, când se credea că zeama de lămâie poate dizolva un os înghiţit accidental…
12. O banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanţă numită TNF (factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât banana are proprietăţi anticancerigene şi de întărire a imunităţii mai puternice.