O încărcare completă, o dată pe lună

Experţii recomandă că un ciclu complet de încărcare (de la 0 la 100%) ar trebui efectuat măcar o dată la o lună. Acest proces recalibrează bateria. E ca şi cum ai da restart la un computer sau noi, oamenii, ne-am întoarce mult mai odihniţi dintr-o vacanţă. De-aici vine şi vorba “Mi-am luat concediu ca să-mi încarc bateriile”. Acelaşi pont este valabil şi pentru tabletă, şi pentru laptop.

Ar trebui să-ţi încarci bateria peste noapte?

Majoritatea telefoanelor care merg pe Android beneficiază de o facilitate care le permite să fie încărcate într-un ritm mai rapid, adică în 15 minute, în loc de 8 ore. Atât Samsung, Motorola, cât şi anumite modele HTC dispun de un cip special care comunică cu încărcătorul şi poate solicita putere la un voltaj mai mare.

Nu ţine bateria lângă o sursă de căldură sau temperatură joasă

Durata de viaţă a unei baterii va avea de suferit pe termen lung dacă este expusă temperaturilor extreme. Aşa că nu îţi uita telefonul într-un frigider, afară în zăpadă sau pe bordul unei maşini, în timpul unei arşiţe.

Foloseşte încărcătoarele originale!

Alternativele mai ieftine pe care le poţi cumpăra din orice magazin GSM sau de pe internet s-ar putea să nu-i priască bateriei tale. E recomandat să foloseşti acelaşi tip de încărcător pe care l-ai primit în cutia telefonului. S-au înregistrat deja multe accidente din cauză că aceste încărcătoare pot lua foc.

Bateriile nu au viaţă veşnică

Cei mai mulţi producători de terminale mobile garantează că o baterie va funcţiona la capacitatea maximă, atâta vreme cât n-a fost încărcată de mai mult de 300-500 de ori. Compania Apple susţine că bateriile laptopurilor îşi reduc randamentul la 80% din capacitatea lor abia după 1.000 de cicluri. După atingerea acestui prag, bateriile nu mai sunt capabile să înmagazineze atâta electricitate.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail tehnologie@libertatea.ro

Urmărește-ne pe Google News