Cuprins:
Societatea „Stalinul nostru” a organizat evenimentul
La începutul evenimentului, organizat de asociația „Stalinul nostru”, cei prezenți au cântat imnul URSS, apoi Elena Bolșanina a citit o biografie a revoluționarului bolșevic.
Apoi, copiii și adulții au citit și au recitat poezii despre Stalin. Nikita Kalinin a povestit audienței despre orele de curs dedicate lui Stalin pe care membrii Comsomolului (Uniunii Tineretului Comunist Sovietic, 1918-1991) le țineau în școlile din Irkuțk.
Observăm că generația tânără începe să fie mai interesată de istorie și să-l respecte pe Stalin. În ciuda faptului că în statul nostru există propagandă împotriva lui Stalin și propagandă antisovietică, generația tânără începe încet să vadă lumina.
Iosif Visarionovici Stalin (18 decembrie 1878 – 5 martie 1953) a condus Uniunea Sovietică din 1924, până la moartea lui, în 1953. A fost secretar general al Partidului Comunist (1922-1952) și președinte al Consiliului de Miniștri (1941-1953). Sistemul politic totalitar pe care l-a instituit a devenit cunoscut sub numele de stalinism.
Poezii omagiale și 40 de portrete
Kalinin a arătat publicului și portretele lui Stalin pe care copiii de grădiniță și școlarii din clasele primare le-au desenat ca parte a unui concurs. În total, micuții au pregătit aproximativ 40 de desene.
Concursul a inclus și un test despre biografia secretarului general.
Societatea „Stalinul nostru” a fost creată la 21 decembrie 2000, la Irkuțk. Principalele obiective ale societății sunt „diseminarea cunoștințelor fiabile și veridice despre Stalin și epoca sa”, „colectarea și păstrarea operelor lui Stalin” și „participarea la educația patriotică și morală a tinerei generații de rezidenți din Irkuțk”.
95 de monumente ridicate de Putin
În ultimii ani, în Rusia au fost ridicate 110 monumente ale dictatorului sovietic Iosif Stalin. Dintre acestea, 95 au fost ridicate sub conducerea lui Vladimir Putin.
Ritmul ridicării monumentelor s-a dublat după anexarea Crimeei în 2014. Doar 9% dintre monumente supraviețuiseră din vremea sovietică.
La începutul lunii septembrie 2024, Parchetul General din Rusia a anunțat că a pregătit un proiect de ordin conform căruia dorește să revizuiască deciziile privind reabilitarea celor reprimați în fosta URSS.
În ultimii doi ani Parchetul General a anulat peste 4.000 de decizii privind reabilitarea celor reprimați în anii sovietici.
Autoritățile ruse au rescris și Conceptul privind victimele represiunii politice, eliminând referirile la amploarea masivă a represiunilor sovietice și prevederea privind necesitatea perpetuării memoriei victimelor lor.
Monseur • 27.12.2024, 09:37
Putler ii ridica monumente lui Stalin in loc sa-si ridice lui insusi? Cum se poate asa ceva?