Elevul român a gătit gustoasele sarmale în cadrul unei lecții privind masa de Crăciun din întreaga lume. Sarmalele cu mămăliguța cremoasă au cucerit auditoriul.
Cititorilor li se prezintă ingredientele pentru sarmale. Acestea cuprind:
- 1 kg carne tocată (30% vita, 70% porc)
- 500 g bacon
- 30 g grăsime de porc
- 3 cepe
- 150 g orez
- o cutie de suc de roșii
- cimbru uscat, mărar, frunză de dafin
- sare, piper
- 1 ardei iute roșu
Pentru mămăliga cremoasă:
- 500 g mămăligă
- 500 ml lapte
- 50 g smântână
- 150 g unt
Drept garnitură se recomandă salată de rucola și chili roșu.
Este dezvăluit și modul de gătire al sarmalelor. După ce se taie și se călește ceapa în grăsime de porc, se adaugă orezul, care se călește cu ceapa, apoi cimbru, frunză de dafin, sare și piper.
Se lasă să se răcească, după care se amestecă bine carnea, în timp ce varza acră se desărează (dacă e cazul).
„Luați o frunză de varză, tăiați tulpina și tăiați frunza în jumătate pentru a face două rulouri. Se așează pe o suprafață plană cu puțină carne pe mijlocul frunzei. Rotiți strâns apăsând în ambele colțuri, aproape ca un burrito”, este sfatul autorilor.
După ce se aliniază sarmalele în oală, cu un loc în mijloc, unde se pune slănina, se adaugă varză tocată, bacon, suc de roșii și apă, apoi se fierbe la foc mic 2-3 ore, în cuptor.
Se recomandă serivrea sarmalelor cu mămăliga cremoască, în care se adaugă smântână și unt.