Plătești un tarif fix pentru bufetul all-you-can-eat și apoi îți poți umple farfuria după bunul plac. Doar că, pentru a preveni risipa alimentară, localul Lucky Wok percepe o taxă pentru cei care nu mănâncă tot.

Restaurantul atrage atenția asupra acestui lucru în meniul său: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, este scris vizibil pe prima pagină a meniului.

„Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a precizat conducerea Lucky Wok. Abordarea „nu este în niciun caz intenționată ca hărțuire”, explică administratorii.

Cel mai ieftin bufet este 8,99 euro.

Un local din Elveția a preluat modelul și percepe o taxă de 5 euro

Barul Casanova din Baden, cantonul Aargau, nordul Elveției, a preluat modelul și percepe o taxă de 5,1 euro clienților care nu termină ce au în farfurie.

„Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a explicat proprietarul Salman Ghauri, care a crescut în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect”, spune el.

Întotdeauna îmi avertizez oaspeții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Aproape întotdeauna farfuriile se întorc goale la bucătărie.

Salman Ghauri:

Foto: luckywok.at

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (4)

adypoparo 13.06.2024, 09:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

angyciobanu37 12.05.2024, 10:45

O idee foarte bună pentru ca avem tendința uneori sa risipim mancarea.

Vrajitoarea 10.05.2024, 07:29

Ce tare! Mi se pare o idee genială!

    gicab 10.05.2024, 08:27

    Vrajitoarea   •  10.05.2024, 07:29

    Ce tare! Mi se pare o idee genială!

    Aiurea… auzi cică sa prevină risipa alimentară… taxa e pusă ca să mănânci mai puțin să consumi mai puțin din alimentele lor pentru aceiași bani… în caz ca îți umpli farfuria e clar ca ai plătit mai puțin decât ai consumat și se reglează cu cei 2 euro

Vezi toate comentariile (4)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.