Planuri ambițioase privind viitorul transporturilor. Startup-ul Hyperloop One a făcut un prim test public al unei tehnologii care ar putea duce la crearea unor trenuri supersonice.
Hyperloop one, trenul de superviteză care ar trebui să prindă și 1.100 de kilometri la oră și să ajungă de la 0 la 100 de km/h în doar 1,1 secunde. Testarea a avut loc miercuri în deșertul Nevada, unde o sanie de dimensiunea unui automobil a rulat propulsată de electromagneți cu 160 km/h pe o șină specială. Într-o secundă, sania a ajuns la viteză de 160 km/h și s-a oprit într-o barieră formată din saci de nisip, neavând încă frânele definitivate. Spre final de an compania speră să aibă gata un traseu de test de 2 km cu tuburi de joasă presiune unde capsulele pot atinge viteze mult mai mari.
Compania estimează că în 2019 va putea transporta marfa la super-viteză, iar în 2021 tehnologia va fi gata pentru transportul de persoane. Testul total a durat două secunde, dar a fost suficient, potrivit unuia dintre fondatorii Hyperloop One, pentru a demonstra că tehnologia similară celei folosită pentru trenurile de mare viteză poate fi dezvoltată mult mai ieftin fără costul uriaș al trenurilor și șinelor high-tech. „Ne-am propus să ajungem să prindem 640 km/h în doar 2 secunde și până la sfârșitul anului sperăm să putem face un test complet, cu o sanie într-un tub ce va rula cu propulsia noastră personalizată”, a declarat unul dintre repezentanții companiei. Acesta este proiectul ambițios al lui Elon Musk, omul din spatele automobilelor electrice Tesla.