Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a acționat printr-un prieten și un verișor îndepărtat, prințul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, pentru a achiziționa tabloul, dar serviciile de informații americane au reușit să-l identifice pe el în spatele achiziției datorită inițialelor sale.
Deși nu a fost confirmat adevărat proprietar al tabloului, cert este că cea mai scumpă operă de artă vândută la o licitație, tabloul Salvator Mundi de Da Vinci va fi expus la Luvru Abu Dabi.
Muzeul din Emiratele Arabe va fi gazda picturii vechi de 500 de ani, care îl reprezintă pe Iisus Hristos și care este considerată opera lui Leonardo da Vinci. Luvru Abu Dabi a anunțat că celebra pictură Salvator Mundi este pe drum spre muzeu și că va fi expusă aici.
În postarea de pe contul de Twitter al muzeului nu se scrie, însă, dacă ei sunt cei care au achiziționat pictura la licitația ținută în luna noiembrie.
Potrivit presei, lucrarea a fost achiziționată de un prinț saudit care a plătit pentru ea 450 de milioane de dolari. Acesta a fost cel mai mare preț oferit în istoria licitațiilor lucrărilor de artă.
Cumpărătorul neidentificat a fost implicat într-un concurs de licitație prin telefon, care a durat aproape 20 de minute. New York Times a scris, însă, că Salvator Mundi a fost cumpărat de prințul saudit Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud.
Leonardo da Vinci a murit în 1519 și în lume sunt mai puțin de 20 de picturi cunoscute. Salvator Mundi, despre care se crede că a fost pictat după 1505, este singura lucrare considerată a fi în într-o colecție privată.
Muzeul Luvru Abu Dhabi a fost deschis la începutul acestei luni în Emiratele Arabe Unite. Construcția acestuia a costat peste 1 miliard de euro și a durat 10 ani.
Acesta deține 600 de lucrări de artă permanentă și 300 împrumutate din Franța. Muzeul plătește Parisului sute de milioane de dolari pentru acest lucru și pentru utilizarea numelui de la Luvru.