Mascaţii care au descins miercuri, 13 iulie, în locuinţele celor 38 de romi, au reuşit să elibereze mai multe persoane ţinute în lanţuri de către aceştia, iar în cursul zilei de joi procurorii au emis 20 de mandate de arestare, pentru 30 de zile.
Audierea celorlalţi 18 suspecţi, dintre cei 38 reţinuţi, va avea loc tot joi seara, dar de la ora 19.00, la Tribunalul Argeş.
Între timp, ies la iveală noi detalii despre tratamentele inumane la care erau supuşi cei folosiţi ca sclavi.
Potrivit raportului procurorilor, unul dintre cei racolaţi de pe stradă, un bărbat cunoscut sub numele „Nuţu”, a încetat din viaţă în anul 2015, după ce, timp de patru ani, a fost obligat să muncească zilnic pentru „stăpânii” lui.
„Din anul 2011 si pana la sfarsitul anului 2015 (cand persoana vatamata a decedat) numitii Grancea Petre, Grancea Maria, Furdui Ilie Valentin, Grancea Vasilica, Grancea Laurentiu, Grancea Alin si Onica Cerasela au constrans victima sa efectueze zilnic, in mod fortat, diverse munci si activitati in gospodaria acestora (sa mature in curte, sa spele rufele familiei, sa aiba grija de animalele domestice din gospodarie, sa care gunoiul) si a fost obligata la practicarea cersetoriei in beneficiul familiei Grancea„, se arata in referatul procurorilor.
O altă victimă, pe nume Gheorghe Popescu (zis Gigi), a fost obligat de către romi să cerşească şi să muncească în gospodăriile romilor. În perioada 2004 – 2015, Nicolae Feraru, Mihaela Feraru, Crinu Alin Brumaru si Maria Cerasela Brumaru „au constrans victima sa efectueze zilnic, in mod fortat, diverse munci si activitati in gospodaria acestora (sa mature in curte, sa spele rufele familiei, sa taie ilegal arbori si sa transporte masa lemnoasa in gospodarie, sa aiba grija de animalele familiei Paun), sa conduca si autovehiculele familei Feraru si a fost obligata la practicarea cersetoriei”, potrivit procurorilor. În anul 2015, omul a murit.
Aceste persoane, precum şi cele rămase în viaţă, au fost constrânse să devină sclavii celor 38 de ani, fiind bătute, înfometate, obligate să doarmă pe jos, în grajduri sau chiar forţate să se bată între ele, spre amuzamentul „proprietarilor” lor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro