Marius Andruh, vicepreședintele CNATDCU a precizat că au existat 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor, existând nouă abţineri.
„Discuţiile au fost atente, au fost profunde, analizând aspectele din cele două rapoarte. Pentru ca lucrurile să fie mai clare şi pentru a avea o imagine mai clară pentru noi şi pentru persoanele implicate, Consiliul General a votat, cu o singură abţinere, ca preşedintele să numească o nouă comisie din personalităţi din exteriorul Consiliul General, care să dea un verdict final. Deocamdată au fost respinse cele două rapoarte”, a spus vicepreşedintele CNATDCU Marius Andruh, potrivit News.ro.
Andruh a mai spus că cele două rapoarte care stabilesc că Tobă și Pandele nu au plagiat sunt „incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente şi, din păcate, cu contradicţii care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice”. „De pildă, se recunoaşte că anumite pasaje şi propoziţii, pagini, sunt preluate din alte surse, dar nu sunt recunoscute ca plagiat. Unele concluzii pot fi periculoase pentru buna funcţionare a instituţiei doctoratului la noi în ţară”, a declarat Andruh.
Andruh a mai spus că urmează să fie analizate mai multe teze de doctorat, suspectate de plagiat, dar că nu tot sistemul este corupt.
Comisia de lucru a CNATDCU a finalizat, săptămâna trecută, raportul în cazul tezei de doctorat „Poliţia Română – Forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”, susţinută de Petre Tobă în 15 februarie 2011, la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, sub coordonarea fostului chestor Anghel Andreescu.
Concluzia raportului este că ministrul demisionar de Interne nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat, comisia de lucru a CNATDCU propunând ca acestuia să nu îi fie retras titlul de doctor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro