1.Ingrediente: 300 g faină din semințe de in sau 100 g semințe chia înmuiate în apă, 100 ml apă, 15 linguri fulgi ovăz, 15 linguri nucă măcinată, 2 cartofi răzuiți, 2 linguri condimente pentru cârnați, pesmet, 2 linguri susan, 5 căței de usturoi, sare după gust
Preparare: Faina de in se lasă la înmuiat timp de 10 minute. Toate ingredientele se amestecă bine. Se formeaza micii și se introduc în cuptor, într-o tavă unsă cu ulei. Se scot și se asează pe pat de șervetele pentru a elimina excesul de ulei. Pentru a elimina grăsimea, se mai fierb în apă timp de 5 minute.
2.Ingrediente: grâu, cartofi, boia de ardei, sare, vegeta, ulei, pâine, usturoi
Preparare: Grâul se fierbe separat, foarte bine, în apa. Cartofii, de asemenea, se fierb separat în coaja lor, după care se curăță. Pâinea se pune la înmuiat. Se dau prin mașina de tocat grâul și cartofii, împreună cu pâinea și usturoiul. Se adaugă boia de ardei, sare, vegeta, uleiul, și se amestecă bine toate ingredientele. Se formează mititeii, se pun într-o tavă unsă cu ulei și se dau la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 minute. Îi întoarceți pe partea cealaltă, îi mai lăsați puți și… gata!
3. Ingrediente: 10 linguri nucă măcinată, 6 linguri griș, 4 ouă, 500g brânză de vaci, cimbru, delicat, piper, usturoi, boia dulce de ardei, sare
Preparare: Se amestecă toate ingredientele, apoi formați micii la dimensiunea dorită. Se prăjesc în ulei bine încins și se servesc alături de salata preferată!
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro