Pentru a le întâri imunitatea şi a le creşte puterea de concentrare, specialiştii recomandă ca, în această perioadă, copii să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice. Dintre cele mai eficiente metode de imunizare la care apelează tot mai multe mame din România pentru copiii lor, se numără lăptișorul de matcă, tonicul apicol și tonicul regal.
Imunizarea copilului cu produse naturale
Acestea mai sunt numite de specialişti drept “hiperalimente”, datorită compoziţiei foarte bogate în vitamine şi colagen, care nu doar îmbunătăţeşte sistemul imunitar, dar le măreşte considerabil copiilor puterea de concentrare la ore.
Specialiștii spun că din cauza trecerii de la caniculă la ploi şi frig şi mai ales din cauza reîntoarcerii în colectiv, există un risc crescut în rândul copiilor de a răci. În ultima perioadă, auzind despre beneficiile deosebite pe care le are lăptişorul de matcă, nu doar pentru adulţi, ci mai ales pentru imunizarea copiilor, tot mai multe mămici se interesează de aceste produse. “
Lăptşiroul de matcă a rămas printre foarte puţinele produse 100% naturale într-o lume puternic industrializată. Majorităţii alimentelor pe care le mâncăm azi le lipsesc cele mai multe dintre vitaminele şi mineralele strict necesare omului, iar dintre elementele vitale păstrează doar vagi urme. Alimentele actuale sunt pline de aditivi de toate tipurile, coloranţi, conservanţi, antioxidanţi sintetici, emulgatori, stabilizatori, agenţi de îngroşare şi de gelifiere etc. În acest context, al unei alimentaţii lipsite de nutrienţii de bază, sistemul imunitar al copiilor scade considerabil şi nu este de mirare când îi vedem din ce în ce mai lipsiţi de energie şi vitalitate şi se îmbolnăvesc tot mai des”, declară Ovidiu Bodea, directorul celei mai mari firme de produse apicole din România.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro