„În baza art.493 alin.4 C.pr.pen admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie formulată în dosarul de urmărire penală nr 191/P/2016.. Dispune prelungirea faţa de persoana juridică SC Hexi PHarma CO SRL pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15 iulie 2016, până la data de 12.09.2016”, se precizează în decizia judecătorilor.
Nu au voie să mai producă biocide
Această măsură prevede ca administratorii firmei să respecte următoarele reguli:
- interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice;
- interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social al persoanei juridice;
- interzicerea înstrăinării activelor societății, cu excepția materiilor prime și ambalajelor existente în stocul acesteia;
- interzicerea plăților și trasferurilor bănești, cu excepția celor necesare pentru plata utilităților și salariilor, precum și a următoarelor plăți, pentru acoperirea cheltuielilor necesare cu: mentenanţa sistemelor de detecţie şi stingere incendiu; serviciile de pază; service mentenanţă stivuitor; autoturisme – combustibil, asigurări Casco şi RCA; consumabile birotică necesare în activitatea curentă; taxele vamale, transport şi TVA materie primă comandată anterior luării măsurilor preventive în prezentul dosar; cheltuieli retur materie primă; returnarea produselor de către clienţi şi a cheltuielilor de distrugere a produselor la centre specializate; restituirea contravalorii produselor returnate către clienţi; contribuţii la bugetul consolidat al statului; factura LCI000024579 din 14.06.2016, emisă de IB Cargo srl;
- interzicerea producerii și comercializării de produse biocide.
Au vrut bani să repare mașinile
Conducerea Hexi Pharma a cerut judecătorilor să le acorde fonduri pentru a-i investi în repararea parcului auto. În finalm curtea a respins „ca neîntemeiată cererea persoanei juridice SC Hexi PHarma CO SRL de a efectua transferuri bancare sau plăţi pentru repararea sau revizia autoturismelor aparţinând societăţii sau pentru cheltuielile aferente depozitării mărfurilor”.
Acționarul principal al firmei era Dan Condrea, cel care a decedat în urma unui accident rutier care a avut loc pe data de 22 mai, după ce procurorii au început ancheta penală în urma dezvpluirilor de presă pornite de Gazeta Sporturilor.
Procurorii Parchetului General verifică aproximativ 2000 de contracte din 2010 și până în 2016 încheiate de Hexi Pharma, iar dintre acestea, 300 au fost încheiate cu spitale.
În dosarul de la Parchetul General este cercetată în arest la domiciliu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor
Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.
În paralel, procurorii DNA cercetează activităţi de corupţie legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soţia lui Dan Condrea şi fratele acestei dar şi directorul general al firmei, Flori Dinu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro