„Ştiam că nu parcasem aiurea, iar când am văzut o persoană că fotografiază maşina de poliție, mă întrebam de ce face asta. Omul mi-a răspuns, fără să îl întreb eu, că tocmai capturase un pokemon. L-am rugat să îmi arate şi mie cum stă treaba cu pokemonii ăştia şi mi-a arătat poza asta. Deci aşa arată un pokemon şi se pare că nici poliția nu l-a putut ajuta să nu fie prins”, a povestit Godină.
Pokemon Go. De ce este atât de special jocul cu „monstruleţi”
Pokemon Go s-a lansat în urmă cu o săptămână, în statele Unite, şi a cucerit deja milioane de useri. Ce are acest joc atât de special? Ei bine, noutatea absolută este aceea că îmbină realitatea cu aventura virtuală şi îi dă utilizatorului impresia că face parte din joc. Jocul Pokemon Go este gratuit, disponibil pe IOS şi pe AppStore.
Pokemon Go. Cum se joacă
Pokemon Go nu are limită de vârstă şi este un joc foarte simplu, în care tot ce trebuie să faci este… să te plimbi şi să găseşti pokemoni. Atunci când vezi unul, trebuie să arunci poke-mingea peste el, pentru a-l captura. De fiecare dată când prinzi în pokemon, el se duce în „pokedex” şi utilizatorul creşte în nivel.
Trebuie să ştii însă că acest joc care a cucerit lumea are şi câteva neajunsuri. În primul rând, atunci când îl descarci, trebuie să îţi faci un cont. Odată făcut contul, vei putea să îţi personalizezi pokemonul, iar mai apoi te vei trezi în joc, exact în locul în care te afli în realitate.
Pentru ca jocul să funcţioneze, accesul la GPS trebuie să fie pornit, luminozitatea telefonului trebuie să fie maximă, ceea ce înseamnă că bateria se va consuma destul de repede.
Citește și:
- Pokemon Go | Avertisment pentru românii care folosesc aplicația
- Pokemon Go. Cei mai rari pokemoni din lume
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro