Surse judiciare au dezvăluit că anchetatorii de la Crimă Organizată au făcut în această dimineață 14 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente (din ţară şi străinătate – Serbia), respectiv xanax, rivotril, diazepam, ce conţin substanţă activă (alprazolanum) – drog de risc.
Medicamentele au fost scoase din ţară şi vândute ca droguri în Norvegia.
„Gruparea a acţionat în perioada 2014 – 2015, fiind implicaţi distribuitori de medicamente, farmacişti şi persoane care făceau trafic intern şi internaţional cu medicamente cu conţinut stupefiant, fiind vorba despre sute de mii de comprimate. În acest fel membrii grupării au realizat beneficii financiare substanţiale”, arată sursele citate. În acest caz este vizat şi un avocat de la Baroul Mehedinţi, procurorii făcând o percheziţie şi la locuinţa acestuia. El este cercetat pentru aderare la grup infracţional şi complicitate la trafic de droguri. Avocatul este suspectat că intermedia vânzările de medicamente. Un număr de 12 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Gorj
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au început urmărirea penală „in rem”, pentru trafic ilicit de droguri de risc, un bărbat cunoscut sub apelativul „George” fiind suspectat de comercializarea medicamentului xanax, ce are în componenţă substanţă activă, ce se regăseşte în tabelul III, el căutând potenţiali beneficiari din judeţele Mehedinţi şi Gorj, scrie Mediafax.
Medicamentele comercializate provin atât din România, cât şi din Serbia şi Bulgaria şi era furnizat în cutii, cu sume cuprinse între 25 şi 60 de lei pentru o cutie, în funcţie de concentraţia comprimatelor. În 13 martie, s-a extins urmărirea penală în cauză, din probatoriul administrat stabilindu-se că activitatea infracţională este săvârşită de un grup infracţional structurat pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde sunt vândute tot prin intermediul membrilor reţelei. De asemenea, s-a stabilit că procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le procură de la depozitele de medicamente din România, după care sunt distribuite la legături din Mehedinţi şi Gorj, care asigură finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro