Alegerea unei hote se face în funcţie de dimensiunea aragazului, de volumul bucătăriei şi de frecvenţa cu care gătiţi. Libertatea vă prezintă câteva sfaturi de la specialiştii “Arctic” legate de cumpărarea, dar şi de utilizarea unui astfel de obiect.
Cumpărare şi instalare:
atât lungimea, cât şi lăţimea hotei trebuie să depăşească cu 5-10 cm marginile aragazului deasupra căruia e plasată;
burlanul de evacuare a aerului în exterior trebuie să aibă o lungime de maximum trei metri, pentru a fi cu adevărat eficient;
hota se plasează deasupra aragazului, la o înălţime de minimum 60-65 cm şi maximum 70-75 cm;
pentru o bucătărie cu un volum de 20-30 de metri cubi este necesară o hotă cu debit de aer în jur de 400 metri cubi pe oră sau peste.
Utilizare:
porniţi hota cu cel puţin zece minute înainte de a începe să gătiţi;
flambarea alimentelor este interzisă, pentru a nu lua foc hota.
Întreţinere:
acest obiect de bucătărie trebuie să fie curăţat atât în exterior, cât şi în interior. Învelişul filtrului se înlătură şi se spală în apă fierbinte, apoi se lasă să se usuce complet înainte de a fi înlocuit;
lamele ventilatorului se şterg cu o soluţie cu amoniac;
pentru înlăturarea grăsimii, se poate folosi o soluţie cu apă fierbinte, detergent de spălat vase şi amoniac.