Veteranii Parlamentului European nu se gândesc deloc la retragerea din viața politică. Primul care și-a anunțat candidatura a fost Jean-Marie Le Pen (86 de ani), care va fi cap de listă în regiunea Provence-Alpes-Cote dAzur. Le Pen este preşedintele de onoare al Frontului Naţional, partid condus acum de fiica sa, Marine Le Pen. Francezul a fost ales ca deputat în Parlamentul European de șase ori până acum, primul său mandat începând în 1984, iar ultimul în 2009. El și-a început însă viața politică mult mai devreme, fiind ales pentru prima oară ca deputat în Franța în anul 1956. Una din cele mai mari realizări ale sale este intrarea în turul doi al prezidenţialelor din 2002 unde a fost învins de Jacques Chirac.
Nici Astrid Lulling din Luxemburg nu se gândește la pensie, deși va împlini 85 de ani în iunie.
„Mi-aș dori să candidez din nou, dar se pare că data nașterii mele îi deranjează pe unii. Pe mine nu! Întotdeauna mi-am făcut treaba, nu trebuie să se uite faptul că am în spate aproape 50 de ani de viață parlamentară neîntreruptă, cu 35 de ani petrecuți doar în Parlamentul European”, a declarat Lulling pentru ziarul „Lessentiel”.
În ceea ce-l priveşte pe fostul premier al Italiei, Luigi Ciriaco De Mita (86 de ani), nu ar vrea să renunțe la fotoliul de europarlamentar, pe care l-a ocupat în perioadele 1984-1988, 1999-2004 și din 2009 până în prezent. Candidatura sa este sigură, în viziunea presei din Italia, întrucât De Mita este în continuare foarte popular în regiunea Irpinia.
Stolo e cap de listă la PDL
Partidele românești s-au orientat în special către candidați mai tineri, cu câteva excepții. Astfel, decanul de vârstă al delegației României din Parlamentul European, Theodor Stolojan (71 de ani), va fi cap de listă al PDL și la alegerile din 25 mai, așa că poate conta mai mult ca sigur pe un nou mandat. De asemenea, Ecaterina Andronescu (66 de ani), vrea să schimbe fotoliul de senator cu cel de europarlamentar. Fostul ministru al Educației va candida pe listele PSD, la fel ca și Ioan Mircea Pașcu (65 de ani), care este însă membru al Parlamentului European încă de la aderarea din 2007. Și Corneliu Vadim-Tudor (65 de ani) visează la un nou mandat, dar șansele „Tribunului” de a ajunge din nou la Bruxelles, începând cu 1 iulie, sunt aproape nule.