Compania monitorizează un milion de pacienți anual, iar achiziția este „o potrivire puternică‟ cu strategia Philips de a transforma sectorul medical, a anunțat grupul olandez.

„Achiziția BioTelemetry se integrează perfect cu strategia noastră de a fi un furnizor de top pentru soluții de managementul pacienților pentru spital și pentru acasă”, a declarat, într-un comunicat, Frans van Houten, directorul executiv al Philips.

Concentrare pe aparatura medicală

Anual, soluțiile Philips monitorizează 300 de milioane de pacienți în spitale și 10 milioane de oameni acasă la ei, potrivit companiei.

Consiliul de administrație al acesteia a recomandat acționarilor să accepte oferta Philips, care se ridică la 72 de dolari pe acțiune, cu 16,5% mai mult peste nivelul înregistrat joi la închiderea bursei.

BioTelemetry este lider în domeniul diagnosticului cardiac ambulator, iar monitorizarea este complementară cu poziția Philips de furnizor de echipamente pentru spitale.

„Vom fi într-o poziție optimă de a îmbunătăți îngrijirea pacienților în toate centrele pentru multiple boli și condiții medicale”, a mai spus acesta.

Acțiunile BioTelemetry au crescut cu 18% vineri pe bursă, până la 73 de dolari pe unitate. Titlurile Philips s-au apreciat cu 2% pe bursa din Amsterdam, potrivit Business Insider.

Ce mai face Philips azi

Deși lumea cunoaște Philips drept un brand de electronice și electrocasnice, grupul olandez se concentrează acum mai mult pe sectorul medical.

Pe lângă aparatele medicale, Philips mai produce și periuțele de dinți electrice Sonicare.

Televizoarele Philips sunt produse de către grupul chinez TP-Vision, în vreme ce Philips Lighting, cel mai mare producător de becuri din lume, a fost separat și redenumit Signify.

A scos la vânzare divizia de electrocasnice

În luna septembrie a acestui an, Reuters scria că grupurile chineze Joyung și Gree Electric sunt interesate să preia divizia de electrocasnice mici a Philips.

Aceasta produce aspiratoare, fiare de călcat, espressoare de cafea, aparate de gătit, blendere, grătare electrice etc.

În cursă se mai află și grupurile Haier și Midea, tot din China.

Conform Bloomberg, între pețitori se mai află și producătorul suedez de electrocasnice Electrolux, producătorul chinez de televizoare și telefoane TCL și o serie de fonduri de investiții.

 
 

Urmărește-ne pe Google News