Venit la comanda armatei ucrainene în februarie, Oleksandr Sîrski susține că operaţiunea din Kursk este un real succes. „A redus ameninţarea unei ofensive inamice. I-am împiedicat să acţioneze. Am mutat luptele pe teritoriul inamicului, astfel încât să poată simţi ceea ce noi simţim în fiecare zi”, a declarat generalul.

Oleksandr Sîrski este total mulțumit de oamenii din subordinea sa, mai ales că inamicul are mari probleme în a-și îndeplini obiectivele.

„În ultimele şase zile, inamicul nu a avansat nici măcar un metru în direcţia Pokrovsk. Cu alte cuvinte, strategia noastră funcţionează. Le-am luat capacitatea de manevră şi de desfăşurare a forţelor de întărire din alte direcţii şi această slăbire s-a simţit cu siguranţă şi în alte zone. Observăm că numărul bombardamentelor de artilerie, precum şi intensitatea ofensivei au scăzut”, a spus el.

„Nu putem lupta în acelaşi mod în care o fac ei”

Totuși, generalul recunoaște că Ucraina este depășită în materie de arme și oameni, dar că nu va ceda sub nicio formă împotriva agresiunii ruse.

„Inamicul are un avantaj în aviaţie, în rachete, în artilerie, în cantitatea de muniţie pe care o utilizează, desigur, în personal, tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei”, a precizat Oleksandr Sîrski.

„Nu putem lupta în acelaşi mod în care o fac ei, aşa că trebuie să folosim, în primul rând, cea mai eficientă abordare, să ne folosim forţele şi mijloacele, cu utilizarea maximă a caracteristicilor terenului, a structurilor inginereşti şi, de asemenea, să folosim superioritatea tehnică”, a mai spus generalul ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News