Emilian Ioan Imbri spune că la Spitalul ”Victor Babeș” sunt 550 de paturi ocupate cu pacienţi COVID, iar 400 dintre ei au nevoie de oxigen. Medicul crede că va scădea numărul infectărilor pentru că acum sunt mai mulți oameni care au conştientizat că pericolul din pandemie a crescut.
Principalele declaraţii ale lui Emilian Imbri
- E aceeaşi situaţie şi la noi, în sensul că şi la ”Victor Babeş” e presiune foarte mare pentru internarea pacienților cu COVID. Numărul de paturi din spitale nu poate fi suplimentat peste noapte.
- Oricum, nu suplimentarea locurilor de la ATI va fi soluţia care va rezolva această problemă.
- Faptul că lucrurile se gestionează mai dificil nu este un motiv de disperare. Nu o să putem face faţă dacă cererea va fi mai mare decât oferta.
Toate paturile sunt ocupate. Sunt 550 de paturi ocupate cu COVID. Nu boala asta este peste alte boli, dar este foarte complicat că 400 din pacienţi au nevoie de oxigen.
Emilian Imbri, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București:
- Dacă boala asta nu are medicaţie, nevoia de oxigenul medicinal creşte.
- Nu există posibilitatea de a schimba schema de personal. Personalul este acelaşi, însă am putut angaja personal pe 30 de zile. Avem 800 de angajaţi, 200 fiind angajaţi în perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă, pe perioade determinate.
- Intervine o uzură psihică a personalului medical şi o spaimă că şi ei se pot infecta.
- Simţi reproşurile din priviri ale celor care nu pot să vorbească. Simţi şi reproşurile aparţinătorilor.
- COVID-ul nu omoară mai mult decât alte boli, dar omoară.
- Medicaţia ajută, dar nu pot spune că un medicament a salvat vreun pacient cu COVID.
- Vaccinul este singura realitate pe care o întrevedem în ianuarie. Vaccinarea este o soluţie.
- Nu este o soluţie tratarea pe holuri a pacienților, asta înseamnă că ai cedat.
- Avem şi noi pacienţi cu COVID în camera de gardă.
- Nu sunt adeptul pacienţilor trataţi pe holuri. Nu cred că am ajuns în situaţia asta.
- Noi am tras la răspundere şi am schimbat oamenii, dar problema a rămas nerezolvată. Trebuie să luăm presa de partea noastră şi să nu mai prezentăm cu disperare că „afară picură”, iar încet, încet facem.
- Cred că va scădea numărul îmbolnăvirilor. Cred că este prima oară când încercăm să schimbăm mesajul.
- Dacă intrăm noi în disperare, s-a terminat cu toată lumea.
- Vă asigur că numărul persoanelor care au conştientizat pericolul a crescut.
În secțiile de Terapie Intensivă au fost marți peste 1.200 de pacienți cu COVID-19 în stare gravă, cel mai mare număr din cele nouă luni de pandemie.
Imaginile din secţia ATI de la Spitalul Municipal Oradea, publicate de Libertatea, arată diferențele între cei de afară și cei dinăuntru, între cei care suferă și cei care cred că suferința e să stai în casă. Medicul Adriana Dobrescu, şefa secţiei ATI, face un apel disperat: „Aşteptăm vaccinul şi mai multă responsabilitate de la lumea din afară, că, de fapt, acolo-i toată treaba”.
La Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, bolnavi de COVID cu tuburi de oxigen sunt ținuți pe holuri, pentru că nu mai sunt locuri în saloane.
Emisiunea Adriana Nedelea LA FIX poate fi urmărită de la ora 11.00 și de la ora 13.00, pe site-ul Libertatea și pe pagina de Facebook.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro