„În perioada premergătoare alegerilor și pe timpul desfășurării acestora, atacurile cibernetice au înregistrat o creștere numerică și a complexității. Cele mai frecvente tipuri de atacuri sunt cele volumetrice (DDoS), care au scopul de a indisponibiliza infrastructura sau serviciile expuse în internet”, a transmis STS.

Serviciul a adăugat că atacurile cibernetice au fost detectate și blocate cu succes la nivelul echipamentelor de securitate.

„La nivelul instituției noastre nu există suspiciuni sau indicii în legătură cu modificarea sau alterarea datelor din infrastructura IT&C suport pentru procesul electoral din 24 noiembrie”, se mai arată în comunicatul STS.

Curtea Constituţională a cerut joi, 28 noiembrie, Biroului Electoral Central, renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale, a anunțat CCR, confirmând informația publicată inițial pe surse de Libertatea.

Deși inițial s-a spus că CCR a fixat termenul de renumărare pentru vineri, 29 noiembrie, ora 14.00, surse din BEC au precizat pentru Libertatea că acest lucru nu a fost comunicat în adresa oficială trimisă de CCR.

Câteva ore mai târziu, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a analizat riscurile la adresa securității naționale în cazul primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat surprinzător de Călin Georgescu. CSAT a vorbit despre atacuri cibernetice și despre faptul că România este o țintă a „unor actori statali și nonstatali”, inclusiv Rusia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News