Potrivit datelor Upgrade Education, în acest an, elevii români pe care i-a pregătit au primit 463 de oferte de la universități de prestigiu din străinătate, iar dintre acestea, 277 au venit de la universități europene, 124 din Marea Britanie și 61 din Statele Unite.
Printre ofertele primite din SUA, trei vin de la Harvard și Yale, instituții din Ivy League – grup de universități prestigioase din Statele Unite din care fac parte și Princeton University, University of Pennsylvania, Brown University, Columbia University, Cornell University și Dartmouth College.
Doi tineri români au fost admiși în acest an la Harvard, în contextul în care universitatea a primit 54.008 aplicații din întreaga lume, fiind acceptate doar 1.937.
De asemenea, un elev din Cluj va studia la Yale, numărându-se printre cei 3,7% candidați admiși dintr-un total de 54.465.
„Faptul că elevii români reușesc să obțină oferte de la Harvard și Yale arată capacitatea lor de a concura la cel mai înalt nivel global. Aceste realizări arată pregătirea de excepție, dorința pentru succes și competitivitatea studenților noștri la nivel global”, a declarat Tinu Bosînceanu, fondatorul Upgrade Education și absolvent Harvard.
Elevii români sunt interesați și de universitățile europene, în acest an 13 fiind acceptați la University College London și 16 la Kings College London.
„Universitățile europene rămân an de an cea mai populară alegere pentru tinerii noștri, datorită calității pregătirii, proximității și recunoașterii internaționale. Universități precum UCL și Kings College oferă oportunități excepționale pentru dezvoltarea profesională și personală – și sunt la două ore de casă cu avionul”, mai spune Tinu Bosînceanu.
Printre preferințele tinerilor români se numără și universitățile din Italia și Olanda.
277 de elevi români au fost acceptați în acest an la universități renumite din Europa, precum Bocconi University din Milano (27 de studenți admiși), și University of Amsterdam (23 de oferte).
Pentru cei care vor să studieze la astfel de universități de prestigiu, „pregătirea începe cu cel puțin doi ani înainte de aplicare, timp în care elevii urmează programe intensive care includ: construirea profilului extracurricular, cursuri de abilități sociale, pregătire pentru teste standardizate, suport pentru conceperea și finalizarea aplicației, și asistență în pregătirea componentei administrative”, se precizează în comunicatul Upgrade Education, companie care îi ghidează în acest proces.
„Am început cu doar 26 de elevi în 2017, iar astăzi am ajuns la peste 1.500 de studenți care, în total, au primit mai mult de 5.000 de oferte de la universități de top din lume. Fiecare elev a primit în medie trei oferte, ceea ce demonstrează eficiența sesiunilor de mentorat unu-la-unu cu un mentor care a parcurs deja drumul dorit de elev. Dacă aplici la Yale, vei avea un mentor care a parcurs deja drumul dorit de elev. Acest proces de oglindire motivează și sprijină elevii să-și atingă obiectivele”, explică Tinu Bosînceanu.
„Metodologia companiei care a pregătit acești studenți se bazează pe cercetări de la instituții de referință precum OCDE, Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale, Centrul Euroguidance, Consiliul Național de Cercetare și Asociația Natională a Colegiilor și Angajatorilor din SUA, precum și pe practici din sisteme educaționale recunoscute, cum ar fi cel american și cel britanic”, se mai menționează în comunicat.
Foto: 123rf.com
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 03.09.2024, 20:05
Hmm, nimeni care să ne spună că ăia care au ajuns la Harvard și Yale visau de fapt la Lomonosov?