Studenții au petrecut câteva ore bune pe trotuarul de pe Bd. Vasile Pârvan, care duce spre Universitatea de Vest din Timișoara.
„După câteva zile bune de ninsoare și polei, trotuarul de pe Bd. Vasile Pârvan (n.r. – care duce spre Universitatea de Vest), cel pe care cei mai mulți dintre noi pășim pentru a ajunge la facultate, nu a fost deszăpezit. În urma noastră, după ce am dat cu sare, aceasta își face efectul imediat”, a spus Ovidiu, unul dintre tinerii care a împrăștiat sare pe trotuarul de pe Vasile Pârvan.
Peste 100 de kilograme de sare au fost aruncate peste zăpada de pe trotuarul de lângă universitate. Acțiunea studenților a fost începută marți, la două zile de la ridicarea codului portocaliu de ninsori în județul Timiș.
„Pentru că ținem la studenții noștri, am luat măsuri! Am pus pe jos peste 100 de kilograme de sare, pentru ca mersul la facultate să ne fie încă drag, chiar și pe această vreme”, spun studenții de la OSUT – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara.
Timișoara s-a aflat, de sâmbătă dimineața până duminică la prânz, sub cod portocaliu de ninsori. A nins fără oprire de vineri seară în capitala Banatului, iar firma cu care primăria are contract de deszăpezire n-a făcut față nici pe carosabil, cu atât mai puțin pe trotuare.
„Zăpadă așa de multă ca acum și căzută într-o perioadă așa de scurtă eu nu îmi amintesc să fi fost în Timișoara în ultimii mulți ani. Sunt zone în oraș unde nu s-a intervenit, eu nu prezint lucrurile altfel de cum sunt în realitate. Pe arterele principale oricine a putut vedea că s-a intervenit, se vede ce cantități de zăpadă sunt strânse pe margini, pe o parte doar din străzile secundare s-a intrat, că avem sute. Dar orașul e mare, au rămas zone unde nu s-a intrat”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.
Edilul a recunoscut că muncitorii contractați de primărie să deszăpezească orașul n-au făcut față. În Piața Unirii, de exemplu, una dintre cele mai frumoase și mai aglomerate din Timișoara, drumarii n-au aruncat nici măcar cu o mână de sare.
„Eu cred că ne-am descurcat mai bine decât mulți, chiar dacă nu sunt mulțumit, însă sunt condiții grele. Nu ne-a luat nimeni prin surprindere, noi am făcut tot ce era omenește posibil să facem, atâta s-a putut în condițiile date. Noi cerem cetățenilor să curețe în fața locuințelor lor, evident că în alte zone trebuie să curățăm noi, în unele locuri am curățat, în altele încă nu e curățat. Întotdeauna este loc de mai bine”, a mai spus Robu.
Primăria Timișoara nu are un contract pe termen lung pentru servicii de deszăpezire, pentru că nu a reușit să încheie licitația. Are însă un contract temporar semnat prin atribuire directă, încheiat cu Societatea de Drumuri Municipale, firma primăriei, în valoare de 30.000 de euro.
Citește și:
Polițiștii caută hoții de trei săptămâni. Casa şefei de protocol a lui Iohannis ar fi fost spartă de o grupare care a mai furat din locuințe din Ilfov