Problemele au început din 9 octombrie, când o maşină a căzut într-o groapă formată în asfalt pe un teren privat din sectorul 6 al Capitalei, de pe Șoseaua Orhideelor, fiind afectate țevile de termoficare.

Poliția a izolat zona pentru a efectua cercetările aferente

În prezent, 26 de cămine sunt afectate de avarie, dar Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) oferă asigurări că totul va reveni la normal în aproximativ cinci zile.

Potrivit autorităților, avaria a avut impact asupra alimentării cu apă caldă la căminele din zonă, două cantine și un complex comercial.

După accident, Poliția a izolat zona pentru a efectua cercetările aferente, astfel că CMTEB nu a avut acces în respectiva zonă.

„Întârzierea intervenției a fost cauzată de necesitatea obținerii unor avize speciale, atât pentru accesul pe proprietatea privată unde sunt amplasate conductele, precum și de la reprezentanții instituțiilor care efectuează cercetări”, a explicat CMTEB.

„Ne-au promis că vineri vom avea apă caldă în complex”

În schimb, directorului general administrativ al UPB, Mihai Corocăescu, a ținut să-i liniștească pe studenți, pe care îi asigură că vor avea apă caldă la finalul săptămânii în curs.

„Am înțeles că au primit vinerea asta acceptul de la procurorul de caz să intervină acolo. Azi știu că se lucrează, ne-au promis că vineri vom avea apă caldă în complex. Știu că ei sunt acolo, au adus țeavă și astăzi lucrau”, a declarat Mihai Corocăescu.

Termoenergetica anticipează că lucrările vor fi finalizate în aproximativ cinci zile. Totuși, compania a anunțat că „estimarea inițială este făcută înainte de efectuarea săpăturilor și poate fi influențată de mai multe cauze, printre care poziția celorlalte rețele edilitare, respectiv adâncimea la care se află sau starea lor de degradare”.

Urmărește-ne pe Google News